Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Novi sustav

Počela nova sezona KHL-a: Liga doživjela promjene, stigli novi klubovi

Utakmicom između Metalurga iz Magnitogorska i Dinama iz Moskve u srijedu je započela nova sezona ruske KHL lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvom kolu KHL-a trebali su igrati prvak i finalist iz prošle sezone, no praški LEV se raspao uslijed financijskih problema pa ga je zamijenio prvak iz prethodne sezone, moskovski Dinamo. Moskovljani su teško stradali kod prvaka Metalurga iz Magnitogorska sa 6-1 (3-1, 2-0, 1-0).

U KHL-u će se drugu sezonu zaredom natjecati i momčad zagrebačkog Medveščaka koja će svoj prvi susret ove sezone odigrati u četvrtak na gostovanju kod Slovana u Bratislavi od 19 sati.

Osim Leva, ove sezone u KHL-u neće biti moskovskog Spartaka koji je također zbog loših financija morao napustiti drugu najjaču svjetsku ligu u hokeju na ledu. Ove godine nema ni Donbasa iz Donjecka koji se povukao zbog ratnog stanja na istoku Ukrajine.

No, u ligu su ušla tri nova kluba nevezano za ove odlaske. Tu su Soči, Lada Toljati te finski Jokerit. Upravo je ulazak Jokerita najzanimljiviji jer će poznata finska momčad dodatno dati ligi na zanimljivosti.

Finci će biti u diviziji Bobrov u kojoj se nalazi i Medveščak. S momčadima iz vlastite divizije Medvjedi će odigrati najviše utakmica zbog novog sustava natjecanja. Najmanje susreta, samo jedan, odigrat će u regularnom dijelu sezone s klubovima iz istočne konferencije, a dva puta će igrati s klubovima iz zapadne, a koji nisu njihova divizija.

Klubovi s kojima će Medveščak najviše igrati su Slovan iz Bratislave, Jokerit iz Helsinkija, Dinamo iz Rige, Dinamo iz Minska, SKA iz St. Petersburga i Atlant iz Mitiščija. KHL je odlučio klubovima smanjiti troškove dalekih putovanja, pa će Medveščak izbjegnuti istočno-sibirsku turneju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider