Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Povratak u realnost

Medveščak i Milano ostali bez KHL-a: Što sad?

Ipak ništa od gledanja druge najjače lige svijeta u Ledenoj i Areni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

KHL Medveščak i zagrebački ljubitelji hokeja morat će ipak još neko vrijeme pričekati ulazak u KHL. Jednako je i s Milanom koji je također konkurirao za ulazak u zapadnu konferenciju druge najjače lige na svijetu. Na istoku, i to krajnjem, pojavio se klub koji će biti 27. u KHL-u. Radi se o Vladivostoku, čiji je ulazak u ligu potvrdio čelnik KHL-a Aleksander Medvedev.

Nadali su se u Medveščaku da će nakon četiri godine igranja austrijske lige, u kojoj su još i Slovenci, Mađari i češki Znojmo, zaigrati u ruskoj. Koliko god to izgledalo nestvarno i ambiciozno, nisu Medvjedi bili daleko, a Medvedev je ostavio takvu mogućnost za naredne sezone, možda već 2014.

U međuvremenu, Medveščak su počeli napuštati igrači. Kapetan Alan Letang se umirovio, ali će ostati u klubu. Vratar Michael Ouzas potpisao je za Linz, a ljubimac Ledene Robert Kristan nakon svađe s Martyjem Raymondom možda i ostane jer je trener taj koji je otišao iz Zagreba. Zbog trenera je klub napustio i Tomislav Zanoški sredinom sezone, a bilo bi sjajno kada bi se i on vratio.

Nakon četiri godine vjerojatno odlazi i najbolji branič te hrvatski reprezentativac  Andy Sertich. Kyle Greentree i Brandon Buck potpisali su pak za švicarski Basel.

Što dalje? Novi trener vjerojatno će postati Donald MacLean, bivši igrač Medvjeda i dojučerašnji pomoćnik Raymonda. MacLean je vodio Hrvatsku na SP prvenstvu divizije IIA i odveo je u viši rang sa svih pet pobjeda.

U klubu moraju hitno u potragu za novim igračima. Čekali su odluku KHL-a i možda propustili neka pojačanja. Vremena više nema, mora se krenuti u zidanje nove momčadi, nažalost ne one za KHL.

Realnost je zasad ipak u EBEL ligi, a ako ljubitelj hrvatske obale Aleksander Medvedev i dalje ostane 'prijatelj kluba', nije nemoguće dočekati san o KHL-u.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider