Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Po četvrto zlato

Mediteranske igre: 'Kauboji' u finalu, rukometašice brončane!

Rukometna reprezentacija Hrvatske pobijedila je u finalu Mediteranskih igara Italiju sa 23:21...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rukometaši Hrvatske pobijedili su u polufinalu Italiju sa 23:21 i tako se plasirali u svoje peto finale na Mediteranskim igrama. Do sada su rukometaši triput osvojili zlato (1993., 1997., 2001.) i jedno srebro (2005.).

Najzaslužniji za pobjedu protiv čvrstih Talijana bili su Jerko Matulić koji je postigao osam, te Igor Karačić i Marino Marić koji su postigli po četiri pogotka. Sjajan je na vratima bio Ivan Stevanović sa 17 obrana.

Rukometašice osvojile broncu

Rukometašice Hrvatske pak su osvojile brončanu medalju pobijedivši u utakmici za treće mjesto aktualne europske prvakinje, Crnu Goru, sa 25:24. Imale su naše igračice u nekoliko navratala vodstvo od plus tri, no na kraju je Crna Gora imala priliku da izbori neodlučeno, no naša obrana bila je na visini.

Najzaslužjnije za broncu bile su Iva Milanović-Litre sa pet, te Lana Franković, Sonja Bašić, Katarina Ježić i Žana Čović koje su postigle po četiri pogotka. Žana Čović igrala je samo prvo poluvrijeme. U drugom nije mogla igrati zbog ozlijede. (Agencija VLM)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider