Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
visoki pucač

Marko Mamić – novo rješenje za poziciju lijevog vanjskog

Marko Mamić debitirat će u Poljskoj na velikim rukometnim natjecanjima.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi hrvatski rukometni reprezentativac Marko Mamić u ožujku će napuniti 22 godine. Izbornik Željko Babić uvrstio ga je na popis igrača koje će voditi na rukometni Euro u Poljsku, a Mamić slovi kao rješenje za poziciju lijevog vanjskog igrača u reprezentaciji koja je neko vrijeme oslabljena.

Prve minute za reprezentaciju Mamić je odigrao na kvalifikacijskim utakmicama za odlazak na Europsko prvenstvo 2016. protiv Nizozemske u gostima i protiv Turske u Umagu. Nacionalni dres nije mu stran, još je 2013. s kadetskom reprezentacijom osvojio srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj. Bio je tada drugi strijelac reprezentacije.

Karijeru je započeo u Moslavini iz Kutine, ali nije otišao u PPD Zagreb ili Nexe iz Našica već je izabrao odlazak u inozemstvo. Tako je s 18 godina potpisao za švicarski Kadetten iz Schaffhausena. Dobre igre u Ligi prvaka donijele su mu ponudu francuskog Dunkerqua u kojeg je prešao na početku ove sezone.

Prvi trening uoči debija na velikim natjecanjima u Poljskoj za Marka nije baš najbolje prošao. U jednom sudaru sa suigračem Lukom Šebetićem, dobio je jaki udarac u rebra, ali bi trebao biti spreman za prvenstvo.

203 centimetra visoki Mamić pokušat će se izboriti za svoju budućnost u reprezentaciji. Posljednjih godina na tom mjestu su igrali Blaženko Lacković i Damir Bičanić i sada je vrijeme za neka nova imena poput Mamića i Sliškovića.

Marko Mamić – biografija:

ROĐENJE: 6.3. 1994. u Zagrebu

VISINA: 203 cm

TEŽINA: 95 kg

POZICIJA U MOMČADI: lijevi vanjski

TRENUTNI KLUB: Dunkerque

PRIJAŠNJI KLUBOVI: RK Moslovina, Kadetten Schaffhausen
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider