Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Podgrijava se atmosfera

Ludilo u Novom Sadu: Hrvata dvije tisuće, ali Srbi se straše BBB-ima

Prema nepotvrđenim informacijama koje prenose srpski mediji, u Beograd bi na završnicu Europskog prvenstva rukometaša trebali stići Bad Blue Boysi...

Hrvatsku reprezentaciju protiv Francuza u Novom Sad bodrilo je bučnih dvije tisuće navijača. Dvoranom 'Spens' je grmila 'Lijepa naša' i naši se rukometaši u Novom Sadu osjećaju kao na domaćem terenu.

No, iako su vijesti iz Srbije prijašnjih dana govorile o velikom gostoporimstvu, domaći huligani ipak nisu mogli trpjeti ovako masovan dolazak hrvatskih navijača u Novi Sad.

Stvar je dodatno zakuhao telegraf.rs, koji se pozvao na jednog od članova Bad Blue Boysa. Istaknuti BBB-ovac želio je ostati anoniman, a navodno je potvrdio da se u Beograd, na završnicu rukometnog prvenstva Europe sprema doći oko 5000 hrvatskih navijača.

Oni su u tekstu nazvani kao ozloglašeni i ekstremni navijači Dinama, a dramatičan naslov '5.000 Hrvata dolazi u Beograd: Pokazat ćemo Srbima kako se navija', stavio je sumnju radi li se ovdje o podgrijavanju atmosfere ili doista imaju neke provjerene izvore.

"Dolazimo u Beograd da pokažemo Srbima kako se navija za svoju zemlju. U tome nas neće spriječiti niti hrvatska niti srpska policija, slobodni smo građani i imamo pravo putovati gdje hoćemo. Ne planiramo raditi nerede, ali sigurno nećemo ostati dužni Srbima ako nas napadnu.''

''A što se tiče navijanja, nas tisuću će biti glasnije od 20.000 Srba", rekao je Telegrafu anonimni navijač, dodavši i kako je dolazak u Beograd, ako Hrvatska izbori polufinale, već odavno planiran, a da su posebno 'nabrušeni' zbog poraza Srbije od Crne Gore, zbog kojeg su se naši vaterpolisti na EP-u u nizozemskom Eindhovenu oprostili od obrane zlata već u prvom krugu.

Za sada su, prema našim viđenjima, u Novom Sadu uglavnom bili takozvani 'obični' navijači, koji nisu izazivali nerede. Štoviše, jedna nam se grupica požalila kako im je razbijen automobil sa zagrebačkim registracijskim oznakama. Domaći navijači su ih navodno, gađali bocama. Većih incidenata nije bilo, a policija je nakon nemilih događaja u nedjelju, pojačala kontrole i može ih se vidjeti na svakom kutku dvorane Spens u Novom Sadu.

Inače, vezano uz taj nedjeljni nemili događaj, o kojem smo podsjetimo, i mi izvještavali, akteri napada na hrvatske navijače navodno bili pripadnici Partizanove grupe 'Južni front'. Oni su, prema saznanjima naših srpskih kolega, ciljano krenuli na naše navijače, koji su navodno bili obilježeni kao Bad Blue Boysi.

Nakon pobjede Hrvatske nad Francuskom krenuli su masovniji napadi huliganskih grupa na hrvatske navijače koji su većinom bili oni ne nogometni.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider