Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kraj serije Los Angelesa

Luda utakmica u Montrealu: Crosby konačno zabio!

U noći sa subote na nedjelju odigrano je devet utakmica u NHL ligi, a definitivno je najluđe bilo u Montrealu gdje je gostovao Pittsburgh i slavio nakon produžetka 7-6...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golovima je pogotovo bila bogata druga trećina koja je završila 3-3, dok je u samo deset minuta posljednje trećine postignuto još četiri pogotka (2-2), za konačnih 6-6 unutar 60 minuta igre. U produžetku je odlučio jedan bljesak Brandona Suttera koji je postigao ključni pogodak na ogledu, inače svoj drugi te večeri.

Recimo da je jedan pogodak za goste postigao i njihov najbolji igrač Sydney Crosby što je definitivno vijest, jer jedan od najboljih svjetskih hokejaša nema ugodna sjećanja na montrealski led. Naime, ovdje je u karijeri, prije subote navečer, zabio samo jednom i to u rookie sezoni 2006. godine.

Pljuštali su pogoci, istina u nešto manjem obujmu nego u Montrealu, i u Vancouveru gdje je domaćin prizemljio aktualne prvake, igrače Los Angelesa, pobjedom 5-2. Bili su igrači Los Angelesa prije ovog gostovanja u seriji od pet pobjeda, no niz se nije mogao nastaviti i protiv raspoloženog Vancouvera koji je sjajnom završnicom druge trećine pobjegao na velikih 4-1. Dva ključna pogotka, od 15. do 20. minute, za 4-1 su postigli Daniel Sedin i Jannik Hansen.

Hokejaši Washingtona se razbuđuju, pa su tako ovom prilikom slavili kod Winnipega 3-0 i prekinuli suparnički niz od tri pobjede. Braden Holtby, vratar Washingtona, je poskidao sve što je išlo prema njegovim vratima (35 udaraca) za treći "shutout" sezone, a pogotke su, pak, potpisali Hendricks, Brouwer i Ribeiro.

Igrači Bostona se i dalje strašno muče u igri s igračem više, pa tako nakon ove noći imaju mizernu iskorištenost 9 od 59. Među najgorima su u ligi u tom pogledu, ali to ih ne zaustavlja na putu prema pobjedama. Ovom prilikom je Boston pregrmio zaostatak 0-2 i slavio s 3-2 protiv Tampa Bayja. Pobjednički je gol za Bruinse u zadnjoj trećini postigao Brad Marchand, koji je s 11 golova prvi klupski strijelac sezone.

Spomenimo još da je Anaheim, druga momčad na Zapadu, izgubila kod Phoenixa 5-4 nakon raspucavanja penala, dok je treća momčad Istoka Carolina pred svojim navijačima razbila Floridu 6-2. (TS) 

NHL liga, subota:

Philadelphia - Ottawa 2-1

Boston - Tampa Bay 3-2

Winnipeg - Washington 0-3

Buffalo - New Jersey 4-3, penali

Carolina - Florida 6-2

Montreal - Pittsburgh 6-7, produžetak

Phoenix - Anaheim 5-4, penali

Vancouver - Los Angeles 5-2

San Jose - Nashville 2-1

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider