Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
može se žaliti

Hrvatska maratonka Lisa Nemec zbog dopinga suspendirana na četiri godine

Hrvatska atletika i sport općenito pretrpjeli su novi težak udarac.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska maratonka Lisa Christina Nemec suspendirana na je četiri godine zbog korištenja dopinga, priopćio je u utorak Hrvatski zavod za toksikologiju i antidoping (HZTA).

"Stegovno vijeće Hrvatskog zavoda za toksikologiju i antidoping (HZTA) na temelju svega analiziranog i utvrđenog te ocjene svih odlučnih okolnosti u predmetu sportašice Lise Christine Nemec, zaključilo je i smatra nedvojbeno utvrđenim da je 6. listopada 2015. godine na dopinškom testiranju izvan natjecanja u Zagrebu, u urinu sportašice, analizom akreditiranog WADA-inog laboratorija iz Seibersdorfa, utvrđeno prisustvo zabranjene tvari rekombinantnog eritropoetina (kategorija S2.1. agonisti eritropoetinskih receptora)", kaže se u priopćenju HZTA-a.

"Lisa Christine Nemec prekršila je odredbu 2.1 Pravilnika za borbu protiv dopinga HZTA. Sportašica nije dokazala da kršenje antidopinškog pravila nije bilo namjerno. Stoga se sportašici, za njeno prvo kršenje antidopinškog pravila, određuje razdoblje nepodobnosti od četiri godine, koje se računa od 29. listopada 2015. do 28. listopada 2019. godine", dodaje se u priopćenju.

Testiranje je obavljeno izvan natjecanja, u vremenu koje je sama naznačila da će biti dostupna za dopinško testiranje. Analiza uzorka B potvrdila je analizu uzorka A – prisutnost rekombinantnog eritropoetina u biološkom materijalu sportašice. (HZTA)

Hrvatska maratonska se može žaliti na ovu odluku CAS-u u roku od 21 dan od primitka obavijesti o odluci Stegovnog vijeća HZTA.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider