Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kauboji završili pripreme

Červar otkrio svoj životni cilj i poslao poruku navijačima

Završen je prvi dio priprema za Europsko prvenstvo koje se u siječnju igra u Hrvatskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska rukometna reprezentacija završila je prvi dio priprema za Europsko prvenstvo koje se u siječnju 2018. igra u Hrvatskoj.

Tijekom tjedan dana u Poreču je Lino Červar na dispoziciji imao 27 igrača jer su u odnosu na prvotni popis otpali Željko Musa (dogovor s izbornikom), Alen Blažević i Josip Božić Pavletić (ozljeda) te Josip Šarac (bolest).

"Bila je ovo prva provjera igrača i potencijala koji imam ispred sebe za moju viziju igre. Drugo, pokušao sam upoznati igrače s načinom rada kako ćemo raditi sve do početka Eura. Upoznao sam ih s asistentima kojih je možda velik broj, ali mogli su svi vidjeti kako je sve točno proračunato i da svatko radi svoj dio posla. Radimo takav način treninga koji bi prema mom sudu i uvjerenju mogao pomoći napretku svih igrača iako smo malo vremena zajedno", izjavio je izbornik Červar koji je protekli tjedan imenovao i stručni stožer.

"Što prije kupite ulaznice"

"Šaljem poruku navijačima da se što prije rasprodaju dvorane i da kupe ulaznice kako bi mogli biti uz nas. Moramo biti naoružani borbenošću i odgovornošću jer smo uvijek bili miljenici navijača. Želim da se sve dvorane da Europsko prvenstvo rasprodaju jer će ovo biti najjače Europsko prvenstvo ikada. Želim da ova generacija napravi veliki uspjeh. Vjerujem da će građani u Splitu i Zagrebu cijeniti našu borbu. Pozitivno gledam na sve i moram biti optimist jer samo tako možemo doći do rezultata", poručio je Červar.

"Neću biti zadovoljan dok ne dobijemo rukometni dom"

Na koncu, naglasio je i kako je jedan od njegovih ciljeva izgradnja rukometnog doma.

"Moj životni cilj je rukometni dom i neću biti zadovoljan dok ga ne dobijemo. To bi trebali osjećati i igrači i čelnici Hrvatskog rukometnog saveza. Na mislim na veliki luksuz već na funkcionalni objekt koji bi uvelike pomogao hrvatskom rukometu. Dvorane koje su izgrađene nisu rukometne dvorane. Ne možemo prihvatiti na hrvatski prvak igra na kraju grada u dvorani koja prokišnjava. Rukomet je najtrofejniji momčadski sport i to nam daje za pravo da budemo uporni i prkosni da dobijemo što smo zaslužili kako bi lakše odgojili nove Baliće, Metličiće, Džobme itd. To bi bila velika stvar i najbolja investicija jer nema bolje investicije od ulaganja u mlade ljude", zaključio je Červar.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider