Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kostelić kiksao

Iznenađenje u Wengenu: Natko na postolju, Ivica ga pohvalio na Facebooku!

Natko Zrnčić-Dim donio je Hrvatskoj prvo postolje ove sezone u Svjetskom kupu.

U superkombinaciji u Wengenu Natko Zrnčić-Dim je osvojio treće mjesto, iza Teda Ligetyja i Alexisa Pinturaulta. Natko je zaostao 1.08 sekundi za pobjednikom Ligetyjem, a do postolja, petog u karijeri u Svjetskom kupu, stigao je nakon što je u spustu sačuvao 30 stotinki prednosti iz slaloma pred četvrtoplasiranim Švicarcem Sandrom Vilettom.

Nakon što je Ivica Kostelić poslije prvog prolaza u slalomskoj vožnji haklao jedna vrata i odustao na 'svojoj' stazi (šest pobjeda, dva druga i četiri treća mjesta), za lijepe vijesti pobrinuo se Natko s prvim postoljem hrvatskog skijanja u aktualnoj sezoni (Kostelićev najbolji rezultat je četvrto mjesto iz slaloma u Leviju).

28 stotinki od reprize najboljeg rezultata karijere

Sa startnim brojem 13 Zrnčić-Dim je vrlo dobro odradio slalom i doveo se u odličnu poziciju uoči spusta. Zaostao je za tada vodećim Pinturaultom sekundu i pol, ali je ispred pravih majstora za spust (Svindal, Miller, Fill, Innerhofer) stvorio veliku zalihu (dvije do tri sekunde). U trenutku kad je došao red na njega, Zrnčić-Dim je pred vodećim Vilettom imao sekundu i 40 stotinki prednosti, a hrabrom vožnjom je uspio sačuvati 30 stotinki, nekoliko pogrešaka unatoč.

Kad je ušao u cilj, postolje je bilo u džepu, a nada u pobjedu postojala je sve dok se stazom nije sjurio superiorni Ted Ligety. Amerikanac je danas bio sjajan, nadoknadio je okruglu sekundu u spustu Pinturaultu i stigao do pobjede.

Ivica i Natko dva velika aduta za Soči

Šteta što Pinturault nije zakasnio još 28 stotinki jer bi u tom slučaju Natko završio drugi i ponovio najbolji rezultat karijere (drugo mjesto iz superkombinacije u Chamonixu 2011.). Preostala postolja su mu Val d'Isere 2008. (superkombinacija), Kitzbuhel 2009. (kombinacija) i Beaver Creek 2009. (superkombinacija).

Nakon što je cijelu prošlu sezonu propustio zbog operacije ramena, ovo je odlična stvar za Natkovo samopouzdanje uoči Zimskih olimpijskih igara u Sočiju, gdje će Hrvatska imati dva jaka aduta u superkombinaciji.

Na svom Facebook profilu Ivica Kostelić je objavio fotografiju s vrha članka te čestitao prijatelju:

Barem jedan Hrvat mora biti na postolju u Wengenu. Bravo Natko! :)

Svjetski kup u Wengenu, super-kombinacija:

1. Ted Ligety (SAD) 2:44.74

2. Alexis Pinturault (Fra) +0.22

3. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +1.08

4. Sandro Viletta (Ita) +1.38

5. Aksel Lund Svindal (Nor) +1.48

...

9. Bode Miller (SAD) +2.15

...

Ukupni redoslijed Svjetskog kupa:

1. Aksel Lund Svindal (Nor) 697

2. Marcel Hirscher (Aut) 675

3. Ted Ligety (SAD) 433

4. Alexis Pinturault (Fra) 406

...

39. Ivica Kostelić (Hrv) 124

...

60. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) 60

...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider