Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Superkombinacija u Chamonixu

Kostelić izgubio postolje na 'tatinoj stazi', ali je osvojio novih 36 bodova!

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je sedmo mjesto u superkombinaciji u Chamonixu te je zaradio novih 36 bodova u ukupnom poretku Svjetskog kupa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić ostao je bez plasmana na postolje u superkombinacijskoj utrci Svjetskog kupa u Chamonixu. Aktualni vlasnik Velikog globusa zauzeo je u francuskom skijalištu sedmo mjesto.

Kostelić, koji je slavio lani u Chamonixu, zaostao je nakon spusta 2.81 sekundu za Austrijancem Romedom Baumannom i bio na 19. mjestu. Iako je u Wengenu ove sezone u slalomu nadoknadio i veću razliku i osvojio prvo mjesto, danas to nije bio slučaj.

Napravio je Ivica jednu prilično veliku pogrešku u prvom dijelu slalomske vožnje koju je postavio njegov otac i trener Ante i na koncu je u cilj ušao s drugim vremenom, odnosno s 34 stotinke zaostatka za tada vodećim Alexisom Pinturaultom.

Mladi Francuz se senzacionalno zadržao u vodstvu sve dok se stazom nije spustio Baumann koji je na koncu slavio sa sekundom i deset stotinki prednosti i došao do druge pobjede u karijeri.

Ispred Kostelića, koji je za pobjednikom zaostao 1.44 sekunde, osim spomenute su dvojice bili i trećeplasirani Beat Feuz, pa Adrien Theaux i Aksel Lund Svindal koji su podijelili četvrto mjesto, te Didier Defago na šestom mjestu.

Sedmo je mjesto najslabiji Kostelićev plasman u kombinaciji nakon prosinca 2009. godine kada je bio osmi u Val d'Isereu.

Naš je skijaš u ukupnom poretku povećao prednost ispred Marcela Hirschera na 116 bodova, ali mu se istodobno trećeplasirani Feuz približio na 148 bodova.

Natko Zrnčić-Dim je zauzeo 25. mjesto, Sebastian Brigović je ostao bez bodova, dok Dalibor Šamšal nije završio slalom.

SK skijaša, superkombinacija (Chamonix), rezultati:

1. Romed Baumann (Aut) 2:56.10
2. Alexis Pinturault (Fra) +1.10
3. Beat Feuz (Švi) +1.19
4. Adrien Theaux (Fra) +1.32
5. Aksel Lund Svindal (Nor) +1.32
6. Didier Defago (Švi) +1.42
7. Ivica Kostelić (Hrv) +1.44
...
25. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +4.44
37. Sebastian Brigović (Hrv) +9.67
...

Ukupni redoslijed u Svjetskom kupu:
1. Ivica Kostelić (Hrv) 941 bod
2. Marcel Hirscher (Aut) 825
3. Beat Feuz (Švi) 793

Nastavi čitati

Nastavi čitati