Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Loši gubitnici

Kostelić oštro odbrusio Austrijancima: Uskoro će uvesti grudanje na ZOI

Staza za kombinacijski slalom, koju je na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju postavio hrvatski trener Ante Kosteić, ponovno je izazvala polemike među skijašima zbog svoje težine...

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić, koji je osvojio danas srebrnu medalju u super-kombinaciji na ZOI u Sočiju, izjavio je kako podcjenjivanje te discipline od strane Austrijanaca dolazi zato što nisu dobri u kombinaciji, te da to pokazuje i da su loši gubitnici.

Srebrni Ivica za Novu TV: Tko nije zadovoljan srebrom, taj je budala

Kostelić brani tatu: Evo što je poručio kritičarima!

Ivica Kostelić osvojio svoje četvrto olimpijsko srebro: 'Ovo je velika nagrada!'

"Kada neki skijaš govori da bi trebalo izbaciti kombinaciju sa ZOI, čini mi se da taj nije pri zdravoj pameti, kao da je poludio. Austrijanci s podcjenivanjem govore o kombinaciji zato jer nisu dobri u njoj. U alpskom skijanju to je najteža disciplina jer povezuje dvije nemoguće stvari (spust i slalom), to je kao da u atletici imate natjecanje koje se sastoji od utrke na 100m i utrke na jednu milju", rekao je Ivica Kostelić, koji ima tri olimpijska srebra u kombinaciji, dok je njegova sestra Janica dva puta bila olimpijska prvakinja u toj disciplini.

"U nekoliko sportova koji su u posljednje vrijeme ušli u program zimskih olimpijskih igara ima disciplina vrlo upitne vrijednosti, a kako stvari idu uskoro bi mogli imati i grudanje na ZOI. Alpska kombinacija je najstarija disciplina i ako to netko želi izbaciti sa ZOI-a, izgleda da smo poludjeli", dodao je Ivica Kostelić.

Olimpijski pobjednik u spustu Austrijanac Matthias Mayer, koji je bio 13. u današnjoj super-kombinaciji, izjavio je kako se nije pripremao za kombinaciju jer daje preveliku prednost slalomašima. "Kombinacija je dobra za male skijaške nacije, jer mogu startati među 30 najboljih, a to je zato što velike nacije baš i ne cijene to natjecanje, koje po meni ne predstavlja skijanje u najboljem svijetlu", rekao je Mayer. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider