Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
'Spust je bio odlučujući'

Kostelić jako sretan: Ovo je za mene kao pobjeda!

Nakon trećeg mjesta u alpskoj kombinaciji Svjetskog kupa u Wengenu, hrvatski skijaš Ivica Kostelić, kojemu je to najbolji rezultat ove sezone, izjavio je u petak da je jako sretan, te da je za njega ovaj rezultat kao pobjeda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Jako sam sretan, za mene je ovo kao pobjeda. Ovo je veliko olakšanje s obzirom kako su se stvari odvijale prošle i ove sezone. Imao sam i malo sreće, ali kolo sreće se okreće, nekad izgubiš za par stotinki, nekad dobiješ, a ja mislim da sam ju zaslužio", rekao je Kostelić nakon utrke.

Odličan posao u Wengenu: Kostelić nakon ožujka 2013. opet na postolju!

Kostelić je nakon spusta bio na 15. mjestu, a solidnim slalomskim nastupom probio se do treće pozicije.

"Spust je bio odlučujući, jer bez dobre vožnje u spustu ne bi se dalo ništa učiniti. Znao sam da treba biti među prvih 30 u spustu i onda vidjeti kako će se stvari razvijati u slalomu. S dobrim rezultatom u spustu bilo je lakše, jer je slalomska staza jedna od najtežih na svijetu i specijalistima za brze disciline teško je voziti", dodao je.

Kostelić je u Wengenu ostvario šest pobjeda u svojoj karijeri, četiri u slalomu, a dvije u kombinaciji. Ukupno se u Wengenu čak 13 puta uspinjao na jednu od stepenica pobjedničkog postolja.

"Povijest me oduvijek zanimala i očaravala, a Wengen i Kitzbuehel puno znače za povijest skijanja i na njima sam uvijek posebno motiviran. No, treba ići korak po korak, sutra je slalom u Wengenu, a tek ću onda ramišljati o Kitzbuehelu", kazao je Kostelić.

Drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim bio je šesti. I za njega je to najbolji rezultat ove sezone. Nakon spusta je bio na 21. poziciji, a poslije slaloma je napredovao do šestog mjesta.

"Jako sam zadovoljan, ali uvijek može bolje. Danas sam vjerojatno izgubio postolje na donjem dijelu spusta i na prvih nekoliko vrata slaloma, ali to je takva disciplina. Ipak, mislim da sam pokazao da sam još uvijek u vrhu svjetskih kombinatoraca. Ovaj rezultat je odličan zalog za sljedeće utrke i Svjetsko prvenstvo. Vjerujem da i u budućnosti imam izglede u Wengenu biti na postolju, a jednog dana i na pobjedničkoj stepenici, ali ću morati popraviti spust", izjavio je Natko Zrnčić-Dim.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider