Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najbolji rezultat sezone

Odličan posao u Wengenu: Kostelić nakon ožujka 2013. opet na postolju!

Hrvatski skijaš Ivica Kostelić osvojio je treće mjesto u superkombinaciji Svjetskog kupa u Wengenu, dok je drugi hrvatski predstavnik Natko Zrnčić-Dim bio šesti. Pobjeda je pripala Švicarcu Carlu Janki.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Za Kostelića i Zrnčića-Dima bili su to najbolji rezultati ove sezone, a za Kostelića i prvi plasman na jednu od stepenica pobjedničkog postolja nakon što je u ožujku 2013. osvojio treće mjesto u slalomu u Lenzerheideu. Izuzev Olimpijskih igara u Sočiju kad je osvojio srebro.

Ivica je tako još jednom potvrdio kako je Lauberhorn njegova omiljena staza. Kostelić je u Wengenu ostvario šest pobjeda u svojoj karijeri, četiri puta u slalomu (2002, 2010, 2011, 2012), a dva puta u superkombinaciji (2011, 2012). Ukupno se u Wengenu čak 13 puta uspinjao na jednu od stepenica pobjedničkog postolja. Nikada nitko toliko puta nije stajao na pobjedničkom postolju u Wengenu.

Kostelić je nakon spusta bio na 15. mjestu, a solidnim slalomskim nastupom probio se do treće pozicije. Prvu pobjedu sezone osvojio je Švicarac Carlo Janka, dok je drugi sa 1.31 sekundom zaostatka bio Francuz Victor Muffat-Jeandet. Kostelić je na trećem mjestu imao 1.38 sekundi zaostatka. Zrnčić-Dim je nakon spusta bio na 21. poziciji, a nakon slaloma je napredovao do šestog mjesta sa 1.69 sekunde zaostatka. Natko je prošle godine bio treći u Wengenu, no ovoga puta nije uspio ponoviti taj rezultat.

Kostelić je ove sezone najbolje rezultate ostvario u slalomima na Sljemenu i Adelbodenu gdje je zauzeo 18. mjesto. Natko je do ove utrke jedine bodove ove sezone osvojio na super-g u Beaver Creeku gdje je bio 30.

Bila je to prva od dvije superkombinacije ove sezone. Druga je 23. siječnja u Kitzbühelu.

U subotu je u Wengenu slalom, a u nedjelju i spust.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa vodi Austrijanac Marcel Hircher sa 836 bodova, na drugom mjestu je Norvežanin Kjetil Jansrud sa 624 boda, a treći je Nijemac Fritz Dopfer sa 506 bodova. Kostelić se probio na 39. mjesto sa 92 boda, Filip Zubčić je 63. sa 61 bodom, dok je Zrnčić-Dim na 76. mjestu sa 41 bodom.

U poretku superkombinacije vodi Janka (100) ispred Muffat-Jeandeta (80) i Kostelića (60). Zrnčić-Dim je šesti (40).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider