Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Uživa pod pritiskom

Kingsi u finalu Zapada: Williams u sedmoj junak poput Gretzkog!

Hokejaši Los Angelesa prvi su finalisti Zapadne konferencije NHL lige. U odlučujućoj utakmici polufinalne serije aktualni su prvaci pobijedili San Jose s 2-1…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kingsima je ovo bila 14. uzastopna pobjeda u njihovom Staples Centeru, a zanimljivo je da su prvi put nakon 1989. igrali odlučujuću sedmu utakmicu doigravanja pred svojim navijačima. Te 1989. je veliki Wayne Gretzky hat-trickom predvodio Los Angeles do ključne pobjede protiv Edmontona.

Ovog su utorka Kingsi svoga junaka pronašli u Justinu Williamsu. Kanadski je 31-godišnji hokejaš postigao oba pogotka u drugoj trećini i osigurao prvacima nastavak putovanja prema obrani naslova. Dan Boyle je u posljednjoj dionici uspio samo ublažiti poraz Sharksa.

Zanimljivo, Williams je četvrti put u karijeri igrao odlučujuću sedmu utakmicu doigravanja i baš je u svakom od tih dvoboja bio strijelac, a ukupno je skupio čak devet poena (pet golova i četiri asistencije).

"Jednostavno uživam u situacijama kad smo pod pritiskom - komentirao je Williams."

Kingsi će u finalu Zapada igrati protiv boljeg iz okršaja između Chicaga i Detroita. Serija je trenutno izjednačena na 3-3.(TS) 

NHL doigravanje, konferencijski polufinale:

Zapadna konferencija

Los Angeles (5) - San Jose (6) 2-1

Los Angeles je dobio seriju s 4-3
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider