Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
"Nikad jače prvenstvo"

Kauboji sanjaju medalju na Euru u Hrvatskoj: "Samo kod nas je bronca neuspjeh"

Žestok ritam nametnuo je Lino Červar na početku završne faze priprema uoči Europskog prvenstva.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski rukometaši su u utorak imali čak tri treninga, a prvi je počeo već u sedam ujutro. Sve to zbog jasnog cilja: kvalitetno odigrati domaće Europsko prvenstvo i po mogućnosti osvojiti medalju.

U dvosatnom jutarnjem treningu, Kauboji su provjeravali svoju municiju, što im je nakon napornog početnog djela došlo kao pravo olakšanje... Ostao je dojam da nitko ne žali za božićnim ugođajem. Barem ne previše.

Vori: Nikad jače Europsko prvenstvo

"Mi uživamo i u ovome, da ne uživamo, vjerujte, mi ne bi bili ovdje gdje jesmo. Znamo za što se spremamo i svi smo maksimalno motivirani i spremni za rad, što je najbitnije", poručio je Igor Vori.

Cilj je svima jasan: odvesti Hrvatsku do borbe za medalje.

"Pritisak je. I mi ne bježimo od toga da svi očekuju od nas najveće moguće rezultate s obzirom da igramo kući, ali isto tako treba biti realan u svemu tome. Da je stvarno Europsko prvenstvo nikad jače po meni", smatra Vori.

Saračević: Samo kod nas i u brazilskom nogometu je bronca neuspjeh"

A s nekadašnjim kapetanom slaže se i legendarni Zlatko Saračević, sadašnji trener PPD Zagreba i jedan od pomoćnika Line Červara.

"Idemo nabrajati, pa ćemo reći da je tu Španjolska, Danska, pa je normalno Francuska, Njemačka, pa onda i ta Slovenija ima šanse, Norveška, Hrvatska... Evo sad sam nabrajao koliko toga", kazao je Saračević i onda dodao još jednu svoju poštapalicu, baš po pitanju pritiska:

"Što ja volim reći, samo u Brazilu u nogometu i kod nas u rukometu je brončana medalja neuspjeh, tako da... Svjesni smo toga i tako idemo."

I idu polagano, bez prevelikih najava i otvorenog lova na to jedino zlato koje nedostaje.

Stevanović: Samo da svi budemo zdravi

"Pa naravno da ciljamo jako visoko. Prvenstvo je kod kuće. Svi pričaju o toj medalji koja jedina fali, ali ja samo molim Boga da budemo svi zdravi i onda će nam biti sve lakše", poželio je Ivan Stevanović.

Tome se sigurno nada i izbornik Lino Červar kojem u ovoj početnoj fazi priprema nedostaje 11 važnih igrača. Oni će se polako priključivati u nadolazećim danima, a Kauboji će u svojoj bazi u Ivanić-Gradu biti do Nove godine s obiteljskom pauzom za božićne blagdane.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider