Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Briljirala krila

Hrvatska lako protiv Tunisa: Duvnjak rukometaš godine, Goluža najbolji trener!

U prvoj od dvije prijateljske utakmice koje će hrvatska rukometna reprezentacija odigrati protiv Tunisa u samo dva dana u Umagu, izabranici Slavka Goluže slavili su sa 31-24 (16-9)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izuzev početnih deset minuta tijekom kojih se tražila, hrvatska vrsta je pokazala odličnu igru i u potpunosti je nadigrala suparnika. Izabranici Slavka Goluže posebno su bili raspucani u završnici prvog dijela kada su pobjegli na šest razlike (16-9). U drugom poluvremenu je ritam pao, a Goluža je pružio priliku svim igračima.

Najefikasnija su bila krila. Ivan Čupić i Manuel Štrlek zabili su po pet, a Zlatko Horvat četiri gola, dok je u suparničkim redovima najbolji bio Wael Jallouz sa šest golova.

Andrea Penezić i Domagoj Duvnjak proglašeni su najboljim rukometašima Hrvatske u 2013. godini u tradicionalnom, 20. po redu izboru Sportskih novosti i Hrvatskog rukometnog saveza.

Nagrade su primili u poluvremenu utakmice. Za najboljeg trenera proglašen je hrvatski izbornik Slavko Goluža, a nagradu za najbolji sudački par dobili su Matija Gubica i Boris Milošević.

Duvnjaku je ovo drugi put da je proglašen najboljim, dok je Penezić slavila šestu godinu zaredom čime se izjednačila sa Snježanom Petikom koja je do sada jedina imala šest nagrada. Kod rukometaša rekorder je Ivano Balić s pet naslova, a kod trenera Lino Červar sa čak osam naslova.

"Iza mene je sjajna sezona, no u 2014. slijede novi izazovi. Uskoro nas očekuje europsko prvenstvo u Danskoj i nadam se kako ćemo daleko dogurati. Izgledamo dobro, u ekipi je sjajna atmosfera i najvažnije je da svi ostanemo zdravi," kazao je Duvnjak kojem je nagradu predao ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović.

Europsko prvenstvo u Danskoj počinje 12. lipnja, a hrvatski rukometaši prvi ispit imat će dan kasnije kada će u Kopenhagenu odmjeriti snage protiv Bjelorusije. Dva dana kasnije Hrvatsku očekuje ogled protiv Crne Gore, a posljednji nastup u skupini D imat će 17. siječnja protiv Švedske. Dalje idu tri najbolje ekipe. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider