Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nova akvizicija

Kanadski branič Geoff Kinrade pojačao Medveščak

Kanadski hokejaš, 29-godišnji branič Geoff Kinrade nova je akvizicija Medveščaka, čime je završena potraga za igračem koji će ojačati obranu 'medvjeda'...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovo će Kinradeu, koji je u karijeri osvajao naslove prvaka u AHL-u i švicarskom NLA-u te bio pobjednik Spengler Cupa s Team Canadom, biti premijerna sezona u Kontinentalnoj hokejskoj ligi.

"S obzirom na našu situaciju u obrani, Kinrade će nam donijeti stabilnost. Ove sezone smo imali puno problema s ozljedama, zato dovodimo igrača koji je bio jako dobar branič u jednom od najboljih švicarskih klubova Bernu, ali i u ligi. Nastupio je na dva Spengler kupa i to pod vodstvom Douga Sheddena. Trener Shedden zna kakav je Kinrade tip igrača i što od njega može očekivati, jer osim što ga je trenirao za vrijeme Spenglera, imao ga je priliku posljednje tri sezone gledati u švicarskoj ligi. Vjerujem da suparnicima neće biti lako igrati protiv Kinradea", izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Kinrade je rođen 29. srpnja 1985. godine u Nelsonu (Britanska Kolumbija, Kanada). Tijekom studija četiri godine je igrao za NCAA momčad Michigan Tech, a prvi profesionalni ugovor je potpisao 2008./2009. s AHL klubom Norfolk Admiralsima. Iste te sezone debitirao je u NHL-u u dresu Tampa Bay Lightninga protiv Washington Capitalsa, što mu je bila i jedina utakmica u NHL-u. Nakon sezone s Norfolkom, naredne dvije igrao je za Binghamton Senatorse s kojima je 2010./2011. osvojio Calder kup. Sezone 2011./2012. odlučio se okušati u Europi te je prve 34 utakmice odigrao za češkog prvoligaša HC Plzen, da bi zatim prešao u švicarski Bern (NLA) s kojim je već iduće sezone osvojio naslov prvaka Švicarske.

Prije dolaska u Medveščak, Kinrade je bio na posudbi u Ambri-Piotti za koju je odigrao četiri utakmice, dok je s Bernom ove sezone četiri puta zaigrao u Champions Hockey League. Protekle dvije sezone, Kinrade je nastupio i na Spengler kupu u sastavu Teama Canade, pod vodstvom trenera Douga Sheddena, a 2012./2013. je podigao Spenglerov pehar. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider