Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Jednoglasna odluka

Josip Pavić nosi hrvatsku zastavu na otvaranju Olimpijskih igara!

Čelnici HOO-a lako su se dogovorili kome će pripasti velika čast.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vijeće Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) na sjednici održanoj 27. lipnja jednoglasno je odlučilo da će hrvatski stjegonoša na svečanom otvaranju Olimpijskih igara u Riju biti vaterpolist Josip Pavić, zlatni olimpijac s OI Londonu, kojem će ovo biti treći nastup na Igrama.

Bit će to ujedno i treći put, nakon Perice Bukića i Dubravka Šimenca, da čast nošenja hrvatskog stijega na otvaranju Igara pripadne vaterpolistu.

Kriteriji za izbor stjegonoše Hrvatske olimpijske delegacije su sportska uspješnost i dostignuća na sportskim natjecanjima, a posebice na olimpijskim igrama, ali i objektivna mogućnost sudjelovanja na svečanosti otvaranja s obzirom na kalendar natjecanja. Neki od olimpijaca, poput Sandre Perković, na dan otvaranja Igara 5. kolovoza još se neće nalaziti u Riju, dok neke druge već 6. kolovoza rano ujutro očekuju prvi nastupi.

Hrvatska zasad sa 67 sportaša

Judašica Barbara Matić, 67. hrvatska sportašica koja se kvalificirala na OI Rio, i službeno je postala korisnica Olimpijskog programa HOO-a. U Program potpore kvalitetnim sportašima Vijeće je uvrstilo hrvača Antonija Kamenjaševića, srebrnog na Europskom prvenstvu U-23, zatim karatisticu Tinu Marić, zlatnu na Europsko prvenstvo U-21, kao i karatistice Saru Siddiqui i Ivonu Tubić te karataša Filipa Barača, također na temelju uspjeha postignutih na Europskom prvenstvu U-23. Novi korisnici Program potpore sportašima mlađih dobnih kategorija su boksači kadetskog uzrasta Marko Prtenjača i Dorijan Marko te karatistica Jelena Pehar, zlatna na Svjetskom kadetskom prvenstvu. HOO će sufinancirati rad trenera kickboxinga Siniše Andrijaševića u kategoriji Kvalitetnih trenera te trenera hrvanja Antona Đoka kao trenera mlađih dobnih kategorija.

Vijeće je uputilo Skupštini HOO-a odluku o provedbi izbora za mandatno razdoblje 2016. - 2020., a izbornu sjednicu Skupštine zakazalo je za 7. studenog 2016. godine. Tom se odlukom pristupa provedbi izbora za nove predstavnike u Skupštini HOO-a, kao i izbora za predsjednika, četiri dopredsjednika, članove Vijeća, članove Nadzornog odbora i članove Etičkog odbora HOO-a.

U 2016. godini biraju se i tri sportašice i tri sportaša iz olimpijskih sportova za članove Komisije sportaša HOO-a. Rok za kandidaturu je 10. srpanj, kandidirati se mogu olimpijci, sudionici OI London ili evidentni kandidati za OI Rio. Članove će birati hrvatski olimpijci na Olimpijskim igrama u Riju. Napomenimo kako su tri člana Komisije istodobno i članovi Skupštine HOO-a, a predsjednik Komisije je član Vijeća HOO-a.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider