Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
On i "vječni" Horvat

Josip Božić Pavletić - mladi Splićanin zamjena za Čupića

Josip Božić Pavletić debitantski nastup za reprezentaciju na nekom velikom natjecanju imat će na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu napornih priprema za Svjetsko prvenstvo u Francuskoj svoju "utakmicu" igrao je Josip Božić Pavletić, 22-godišnji Splićanin koji je na mala vrata ušao u reprezentaciju.

Nakon što se Ivan Čupić nije našao na popisu zbog obiteljskih razloga, automatski se otvorilo jedno mjesto na poziciji desnog krila. Zlatko Horvat je bio siguran, a tijekom priprema su se izborniku Željku Babiću pokušali nametnuti Božić Pavletić i Jerko Matulić iz francuskog Chamberyja.

Babić se odlučio za Božića Pavletića, četiri godine mlađeg igrača koji iz godine u godinu pruža sve bolje partije i čija se karijera zasad odlično razvija.

Nexe je Božića Pavletića doveo kao 18-godišnjaka iz Splita od kojeg bi "moglo biti nešto". U međuvremenu se etablirao kao standardan igrač drugog najboljeg hrvatskog kluba.

U prošloj sezoni dvaput se teško ozlijedio nakon čega je morao ići na operaciju, ali u novu je ušao bez takvih problema i dogurao do reprezentacije. Kolika će biti njegova minutaža na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, to će umnogome ovisiti o Horvatovim izdanjima, prije svega o realizaciji.

U pobjedi Hrvatske protiv Čilea Božić Pavletić je na terenu proveo svih 60 minuta jer je izbornik Babić odmarao Horvata, a zabio je četiri gola.

Josip Božić Pavletić - biografija:

ROĐENJE: 06.08.1994. u Splitu

VISINA: 187cm

TEŽINA: 83kg

POZICIJA U MOMČADI: desno krilo

TRENUTNI KLUB: Nexe

PRIJAŠNJI KLUBOVI: Solin, Split

NAJVEĆI USPJESI: drugo mjesto u prvenstvu Hrvatske 2013., 2014., 2015. i 2016., finale Kupa Hrvatske 2015., plasman u skupine EHF kupa u sezoni 2014./2015.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider