Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
a sad nijemci...

Kauboji razbili Čile: Debitanti briljirali i osvojili navijače!

Na Svjetskom rukometnom prvenstvu Kauboji su u četvrtoj utakmici upisali četvrtu pobjedu...

Hrvatska rukometna reprezentacija danas je u četvrtom kolu skupine C Svjetskog prvenstva u Francuskoj  slavila protiv Čilea rezultatom 37:22

Kauboji su stopostotni na svjetskoj smotri, pobijedili su u sve četiri dosadašnje utakmice te će u petak s Njemačkom, aktualnim prvakom Europe, odlučivati o pobjedniku skupine. Hrvatska se raspucala u napadu, briljirali su i zabljesnuli debitanti Lovro Mihić, koji je proglašen igračem utakmice, Josip Božić Pavletić i Lovro Jotić.

Od prve minute utakmice, u kojoj smo zabili dva pogotka, vidjelo se u kojem smjeru ide ova utakmice. Iako je izbornik Željko Babić odlučio krenuti s rezervnim krilima, Hrvatska je pokazala da je za barem dvije, tri klase bolja od Čilea, reprezentacije koju vodi bivši kapetan Španjolske Mateo Garralda.

Prednost je rasla iz minute u minutu, a u konačnici se zaustavila na +15. Lovro Mihić bio je najbolji strijelac utakmice s osam pogodaka iz isto toliko pokušaja. Odmah nakon njega istaknuo se, pogotovo u prvom poluvremenu, Josip Božić Pavletić, koji je susret okončao s četiri pogotka. U završnici prvog poluvremena te cijelo drugo odigrao je Lovro Jotić, koji je također zabljesnuo i dostojno zamijenio Luku Cindrića. Jotić se zaustavio na pet pogodaka.

Po četiri gola zabili su još Željko Musa i Marko Mamić, a po tri su dodali Cindrić, Luka Stepančić i Stipe Mandalinić.

Izbornik Željko Babić je iskoristio ovu utakmicu kako bi dao priliku igračima koji su manje igrali u prethodna tri dvoboja, a u igru nisu ulazili Domagoj Duvnjak, Zlatko Horvat i Manuel Štrlek.

Hrvatski rukometaši izjednačili su se na vrhu ljestvice skupine C sa osam bodova koliko ima i Njemačka, protiv koje će izabranici Željka Babića u petak (17.45 sati) igrati utakmicu za prvo mjesto.

Prvo mjesto donosi selidbu u Pariz i dvoboj u osmini finala protiv četvrtoplasirane momčadi u skupini D, a to će biti aktualni svjetski doprvak Katar koji je u srijedu uvjerljivo poražen od Švedske 25-36. U slučaju osvajanja drugog mjesta hrvatski rukometaši će utakmicu osmine finala igrati u Montpellieru protiv trećeplasirane momčadi u skupini D, a to će biti Švedska ili Egipat. Šveđanima je u posljednjem kolu dovoljan remi s Egipćanima za osvajanje drugog mjesta. I taj je dvoboj na rasporedu u petak, s početkom u 17.45 sati.

 

HRVATSKA - ČILE 37-22 (17-9)

HRVATSKA: Stevanović 1, Ivić - ; Mihić 8 (1), Duvnjak, Stepančić 3, Gojun, Horvat, Kontrec 1, Božić Pavletić 4, Mandalinić 3, Štrlek, Musa 4, Jotić 5, Mamić 4, Šebetić 1, Cindrić 3

ČILE: Barrientos, Garcia, Oliva; Ceballos 1, Er. Feuchtmann 4, Baeza, Reyes 3, Kaniu 1, Frelijj 3, Em. Feuchtmann, E. Salinas 4, R. Salinas 2, H. Feuchtmann, Moll 2, Lopez, Donoso 2

SUTKINJE: J. Bonaventura / C. Bonaventura (Francuska)

SEDMERCI: Hrvatska 3/4, Čile 2/2

ISKLJUČENJA: Hrvatska 6 minuta, Čile 10 minuta

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider