Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Wings for life

Jedinstvena povijesna utrka: Luka Modrić dao potporu!

Globalni sportski spektakl u nedjelju 4. svibnja točno u 12 sati povezat će svijet u jedinstvenoj povijesnoj utrci formata kakvom sportska povijest još nije svjedočila.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tisuće ljudi diljem svijeta, točnije u 32 zemlje, u istom trenutku startat će s ukupno 34 startne linije, unutar čak 13 vremenskih zona, obuhvativši sva četiri godišnja doba, i trčati za one koji ne mogu. Sto postotni iznos svih prikupljenih startnina uložit će se u neprofitnu zakladu Wings for Life koja se bavi istraživanjima ozljeda leđne moždine.

Najveća utrka ikad: Trčat će cijeli svijet!

Trkači, za razliku od ostalih utrka, ne trče prema ciljnoj liniji već joj pokušavaju pobjeći. Naime, pola sata nakon početka utrke za trkačima kreće takozvano Presretačko vozilo. Onog trenutka kad ih vozilo stigne, utrka je za njih završena, a posljednji trkač i trkačica na svijetu koji ostanu trčati za nagradu će dobiti putovanje oko svijeta.

Prijave moguće dan prije utrke na Pozdravu suncu
Wings for Life World Run utrka već je privukla tisuće trkača diljem svijeta, neovisno o tome jesu li profesionalni sportaši, rekreativci, amateri ili se sportom nikad nisu bavili. Iako su online prijave završene, u subotu 3. svibnja moguće su prijave na licu mjesta, točnije kod Pozdrava suncu od 10 do 20 sati, plative isključivo gotovinom.

Informacije za trkače

Startna zona Wings for Life World Run utrke nalazi se pokraj zadarskog Pozdrava Suncu. Podizanje startnih paketa moguće je tijekom subote, 3. svibnja od 10:00 do 20:00 te u nedjelju 4. svibnja od 07:00 do 10:00 u blizini starta. Okrijepne stanice nalazit će se na svakom petom kilometru. Na svakoj od njih bit će Red Bull Energy Drink, voda, Cola, banane i naranče. Onog trenutka kada vas presretačko vozilo prođe, vrijeme se bilježi na globalnoj listi te je utrka za vas završena. Ubrzo nakon prolaska presretačkog vozila cestovni promet se otvara te je obvezno stazu odmah napustiti. Na lijevoj strani ceste, preko puta okrijepnih stranica nalazit će se označene autobusne stanice, s kojih će autobusi natjecatelje vraćati na start.

Kada se posljednji muškarac i posljednja žena, odnosno pobjednici utrke vrate na start, na Forumu će se održati ceremonija proglašenja pobjednika, a zatim koncert Nene Belana i Fiumensa.
Utrci su se dosad pridružila velika imena kulturnog i sportskog svijeta, uključujući Sebastiana Vettela, Lindsey Vonn, Davida Coultharda, Marija Možnika, Lisu Stublić, Sandru Perković i mnoge druge, a svoju potporu utrci dao je i Luka Modrić.

Dođite u subotu 3. svibnja na Pozdrav suncu, prijavite se i trčimo 4. svibnja zajedno za one koji ne mogu.

 

 

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider