Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ispred je samo Girardelli

Jansrud odustao od slaloma, Hirscher osvojio Veliki globus i ispisao povijest

Norveški skijaš Kjetil Jansrud odlučio je kako neće nastupiti u nedjeljnom slalomu, posljednjoj utrci ovosezonskog Svjetskog kupa za alpince u Meribelu, a njegovim odustajanjem Austrijanac Marcel Hirscher je i teoretski osigurao četvrti uzastopni naslov ukupnog pobjednika...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon subotnjeg veleslaloma Hirscher ima 60 bodova više od drugog Jansruda, te je praktički već mogao slaviti ukupnu pobjedu s obzirom da ga je Jansrud, koji inače uopće ne nastupa u slalomu, mogao preteći samo u slučaju pobjede ili drugog mjesta, a da istodobno Hirscher ne završi utrku među šest najboljih. No, sve do Jansrudova odustajanja od nastupa u slalomu postojala je barem teoretska šansa za preokret.

Prije Hirschera po četiri naslova ukupnog pobjednika Svjetskog kupa osvajali su Austrijanac Hermann Maeir, Švicarac Pirmin Zurbriggen i Talijan Gustav Thoeni, dok je rekorder i dalje Luksemburžanin Marc Girardelli s pet velikih kristalnih globusa. No, nitko prije Hirschera nije uspio pobijediti četiri godine zaredom.

Nastavi čitati

Nastavi čitati