Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Lani odlični juniori

Medveščak promovirao trojicu talentiranih Hrvata

Medvjedi se pripremaju za novu, četvrtu KHL sezonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odličnim igrama prošle sezone te preuzimanjem velikih uloga u Medveščakovoj U20 momčadi koja je ostvarila nezapamćeni rezultat – plasman u samo finale EBYSL prvenstva, mladi Medvjedi Ivan Janković i Matija Miličić ponovno su pozvani u KHL momčad, dok je Jan Smolec sjajnim izvedbama najprije zaradio poziv u seniorsku reprezentaciju Hrvatske, a sada i na pripreme KHL momčadi Medveščaka.

"Iza nas je jedna odlična, no jako duga sezona. Dojmovi su se slegli i svi znamo kakav smo uspjeh napravili, ali moram priznati da sam na kraju jedva dočekao malo odmora i odmaka", izjavio je u pogledu unazad Miličić, a s njime su se složila i ostala dvojica.

No, vremena za odmor gotovo da i nije bilo jer su pripreme za novu sezonu odavno u punom jeku.

"Pripreme teku odlično, svakodnevno smo radili prije kampa. Naravno, nedostajao je led, ali snađemo se kada moramo. More isto nije loše za kvalitetne pripreme", rekao je Janković.

"Trenirao sam, spremao se koliko mogu bez leda. Jedva sam čekao početak priprema!", rekao je Smolec koji nije krio svoje zadovoljstvo:

"Presretan sam što sam pozvan u KHL tim, još gotovo ne vjerujem. Sada ću morati igrati još bolje i opravdati poziv te se nadam izboriti svoje mjesto u Medveščakovoj KHL momčadi."

Sportski direktor Fox: Ovo im je prilika da se nametnu

"Mladi Hrvati započet će kamp s KHL momčadi i vidjet ćemo kako se razvijaju. Bit će dobro vidjeti svu trojicu zajedno i kako će se nositi sa zahtjevima. Ove godine smo dodali Jana, uz Ivana i Matiju, i sigurni smo da će za njih ovo biti odlično iskustvo i prilika da se nametnu na početku kampa", izjavio je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox o mladom trojcu.

I dok će Smolecu ovo biti prvi pripremni kamp, Miličić i Janković su prošle sezone upisali i prve nastupe u KHL-u.

"KHL utakmica je odrađena i svi su vidjeli da i mi to možemo. Zato se nadam da će ih ove sezone biti puno više", rekao je Janković, a Miličić je dodao:

"Drago nam je da je u momčadi ostalo puno igrača jer smo stekli nove prijatelje i sigurno će nam biti lakše nego prošle godine. Znamo kako funkcioniraju treninzi, znamo što trener traži i što mu je bitno. Sada samo moramo dati sve od sebe i naravno, nadamo se većoj minutaži."

Ovaj trojac proveo je zajedno gotovo cijelu sezonu u U20 momčadi, tako da je 19-godišnji Smolec pokupio sve savjete starijih suigrača, Miličića i Jankovića.

"Gotovo svaki dan smo bili zajedno, tako da je upućen u sve. Ono najvažnije je da se samo trudi što više i da pokaže zube odmah od početka jer neće biti lako."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider