Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
nije poznavao svoje igrače

Skandal u Srbiji! Igrači razotkrili izbornika Cvetkovića: "Bio je pijan svaku večer"

Rukometni reprezentativci Srbije iznijeli su "prljavi veš" u javnost, nakon što ih je prije nekoliko dana javno prozvao izbornik Jovica Cvetković.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Izbornik rukometne reprezentacije Srbije Jovica Cvetković prije nekoliko je dana napao svoje igrače da su za vrijeme Europskog prvenstva u Hrvatskoj tulumarili do sitnih sati. Osim toga rekao je i da su rezervirali karte za povratak u Srbiju dan uoči posljednjeg kola prvog dijela natjecanja, koje je spletom okolnosti Srbija prošla i nastupila u drugom krugu.

Sve je to jako pogodilo igrače, koji su se službenim priopćenjem za javnost oglasili i šokirali srbijanski, ali i europsku rukometnu javnost.

"Poštovani prijatelji rukometa i ljubitelji sporta,

protekla dva dana smo bez ikakvog razloga i osnova stavljeni na stup srama, "zahvaljujući" "izborniku" Jovici Cvetkoviću, koji je iznio niz neistina na naš račun. Sada je došlo vrijeme da i mi progovorimo.

Odgovorno, sportski i moralno tvrdimo da je svaka riječ izrečena od strane Cvetkovića notorna laž.

Da krenemo od osnovog! Zar je moguće da izbornik jedne zemlje ne zna u kojem klubu mu igraju igrači?! Zar je moguće da je izbornik pitao kapetana Žarka Šešuma kako je u Lowenu, neznajući, naravno, da je on već četiri godine u Goppingenu! Zar je moguće da izbornik postavi pitanje reprezentativcu Bogdanu Radivojeviću: "Gdje si sada mali?", aludirajući na klub u kojem igra, jer naravno to tek nije znao? Zar je moguće da izbornik ode u Skoplje da obavi razgovor sa Alemom Toskićem, a on igra u Velenju?

Onda valjda i nije trebalo da nas čudi što nije znao 85% protivničkih igrača.

Šta ćemo sa činjenicom da na 86% treninga nije ni bio. A i kad se pojavio, pušio je u dvorani gdje se trenira! U trenerci sa grbom Srbije! Na pušenje u svlačionici pred svaku utakmicu smo navikli, to nije novost.

Nijednom tijekom Europskog prvenstva izbornik nije putovao sa ekipom autobusom, već privatnim automobilom. Nije se znalo kad su doručak ili večera, kad se kreće iz hotela...

Za sedam dana u hotelu račun je bio 1.200 eura samo za alkohol! Onda i ne čudi što je izbornik svaku večer bio u alkoholiziranom stanju. Kulminacija je bila kad je u takvom stanju vodio utakmicu protiv Bjelorusije. Pod utjecajem alkohola je napao i udario potpredsednika Saveza, Dragana Škrbića. Da, to je istina, jer su igrači bili prisutni, razdvajali i smirili strasti.

U najmanju ruku je sramotno i ružno da svoje neznanje, nered i skandale Jovica Cvetković pravda preko naših leđa. Nitko od nas nije išao na izlet, nego na Europsko prvenstvo, da se časno i pošteno, kao i uvijek, borimo za svoju zemlju.

Naša je dužnost da ovo kažemo, jer javnost koja je uz nas i kad pobjeđujemo i kad gubimo mora znati istinu! Mi prihvaćamo naše pogreške, ali mi nemamo razloga da lažemo i izmišljamo, mi se ne skrivamo: pobjedu slavimo, poraze priznajemo.

Sportski pozdrav,

reprezentativci Srbije!".

Idućeg tjedna na rasporedu je Upravni odbor Srbijanskog rukometnog saveza, na kojem se očekuje smjena Jovice Cvetkovića.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider