Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Vodi svih 20 igrača

Babić se požalio na samo tri dana priprema: 'Bit će tuga ili veselje'

Najbolji hrvatski rukometaši su se kompletirali i pripremaju se za tri 'biti ili ne biti' dana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U punom sastavu se hrvatska rukometna reprezentacija priprema za ono što ju čeka u Danskoj.

Nakon završetka Final Foura SEHA lige reprezentaciji su se priključili i igrači iz PPD Zagreba, Veszprema i Vardara.

Posebno zadovoljan kompletiranjem je izbornik Željko Babić:

"Pred nama je turnir koji nam može donijeti tugu ili veselje. Imamo samo tri dana za pripreme, ali nema kukanja. Ljudi su me izabrali da Hrvatska pobjeđuje, a ne da budemo 17. ili 30. U sportu je teško predviđati, ali vjerujemo da to možemo ostvariti i da naše vrijednosti koje smo pokazali nedavno na EP u Poljskoj neće doći u pitanje."

Kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre bit će izuzetno težak, znatno teži od onog prije četiri godine kada su se iz Varaždina u London lakoćom kvalificirali Hrvatska i Island (ispred Čilea i Japana).

Svih šest utakmica iz Herninga moći ćete pratiti na Doma TV-u, uz stručnog sukomentatora Patrika Ćavara te reportere Nove TV Sašu Lugonjića i Stipu Sladoljeva.

Što se tiče igračkog kadra, Babić je u reprezentaciju odlučio voditi svih 20 igrača.

"Kopljar i Slišković nisu u potpunosti spremni, ali imaju veliko srce i karakter. Kopljar je cijelo Europsko prvenstvo igrao pod injekcijama i pokazao je što mu to znači. Odlučio sam da trebamo pojačati poziciju desnog vanjskog, da imamo tri različita igrača na toj poziciji. To bi trebala biti dodatna kvaliteta, a Buntić je igrao dobro u nekim utakmicama protiv Danske i drago mi je da je opet u reprezentaciji. Mandalinić je potentan igrač, a iako nije dugo igrao on je budućnost Hrvatske. Imamo i polivalentnog Pavlovića, koji je agresivan i ima dobar ritam, te bi trebao moći igrati u formaciji 5-1", objasnio je izbornik.

Hrvatska u Herning kreće u četvrtak 7. travnja, dan uoči prve utakmice na turniru (protiv domaćina Danske).

"Moja je obveza da procijenim što možemo promijeniti i kako možemo pobijediti sve tri utakmice. To je čarolija. Procijenio sam da nema smisla gledati stare utakmice i fokusirao sam se na utakmice Danske sa zadnjeg EP-a i pripremio utakmice Danske i Njemačke", zaključio je Babić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider