Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
dva nova imena

Izbornik Babić objavio popis kandidata za kvalifikacijske utakmice

Izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Željko Babić objavio je popis od 16 igrača na koje računa u predstojećim susretima s Nizozemskom i Turskom u sklopu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje će se 2016. održati u Poljskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Važno je pobjedama u Nizozemskoj i s Turskom u Umagu zaključiti još jedan kvalifikacijski ciklus osvajanjem prvog mjesta. Znam da su igrači nakon završetka klupske sezone jako umorni, ali to nas neće omesti da budemo maksimalno usmjereni prema zadacima koje ćemo postaviti," kazao je Babić naglasivši kako će biti dovoljno prostora za rotaciju igrača.

"Bit će dovoljno prostora za kvalitetnu rotaciju kako bi nametnuli odgovarajući ritam prema taktičkim zamislima koje ćemo morati ispoštovati da bi došli do bodova. U odnosu na prve dvije utakmice imamo dva nova imena u sastavu, to su Lovro Mihić i Marko Mamić. Obojica su 21-godišnjaci kojima ćemo dati priliku s obzirom da smo i najavili određene promjene u planiranju pomlađivanja selekcije. Sada je prava prilika da im otvorimo mjesto umjesto Vukovića i Kovačevića koje nismo pozvali u ovoj akciji," poručio je izbornik.

Mamić i Mihić bili su oduševljeni pozivom u seniorsku vrstu.

"Velika mi je čast što sam dobio ovo povjerenje, nadam se da ću ga opravdati na najbolji mogući način. Ovo je ostvarenje svega za što jedan sportaš mora živjeti. Igranje za reprezentaciju je najveće priznanje, a ja sam ga eto dobio i vjerujem da neću zakazati. Tu smo Mamić i ja prvi puta, zajedno smo igrali za mladu selekciju koja je bila druga na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj prije dva ljeta, a sada smo u društvu najvećih. Baš sam sretan i jedva čekam nedjelju," kazao je Mihić, član PPD Zagreba.

Mamić je bio član Kadettena iz Schaffhausena, a od iduće sezone bit će član francuskog Dunkerqueua.

"Prije tridesetak dana izbornik Željko Babić me kontaktirao i najavio mi ovaj poziv. Priznajem sanjao sam dan kada ću biti u društvu naših najboljih igrača. Trogodišnje igranje u Švicarskoj mi je pomoglo u mnogim stvarima, ali ova prilika je nešto što sam priželjkivao i nešto za što sam trenirao te sam se nadao da će se jednoga dana i dogoditi. Očekujem da ću se pokazati u dobrom svjetlu i sretan sam što ću moći zaigrati uz Duvnjaka, Čupića, Alilovića i sve ostale naše iskusne igrače," kazao je Mamić koji je u Švicarsku preselio iz redova Moslavine.

Reprezentacija će se okupljati tijekom iduće nedjelje u Zagrebu kako bi u ponedjeljak, 8. lipnja otputovala u Nizozemsku gdje je u srijedu, 10. lipnja, očekuje kvalifikacijski susret s Nizozemskom. Dan kasnije hrvatska se reprezentacija vraća u Zagreb, te kreće put Umaga kako bi se pripremila za preostali susret kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2016. godina, a sam susret s Turskom na rasporedu je u nedjelju, 14. lipnja u Umagu.

Na širem popisu od 28 igrača nalaze se još Marin Šego, Ivan Pešić, Jerko Matulić, Antonijo Kovačević, Leon Šušnja, Luka Šebetić, Šime Ivić, Ante Kaleb, Drago Vuković, Damir Bičanić, Lovro Šprem i Sandro Obranović, koji mogu biti pozvani u bilo kojem trenutku ukoliko će biti potrebno.

Nakon četiri kola Hrvatska i Norveška vode na ljestvici skupine 1 sa po šest bodova, Nizozemska ima četiri boda, a na začelju je Turska bez bodova.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider