Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pakleni slalom

Matt uzeo zlato, Ivica bez medalje, Gips razbjesnio skijaše!

Austrijanac Mario Matt olimpijski je prvak u slalomu na Igrama u Sočiju. Postao je time, s 34 godine, najstariji nositelj zlata u alpskom skijanju u povijesti…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mario Matt novi je olimpijski pobjednik u slalomu. Austrijanac je bio najbolji nakon prve vožnje i uspio je sačuvati veliku prednost ispred srebrnog sunarodnjaka Marcela Hirschera i brončanog Norvežanina Henrika Kristoffersena.

Ivičin obračun s 'kukoljem' među skijašima: Dečki, naučite se 'šaltati'!

Ivica Kostelić na kraju je završio na devetom mjestu koje dijeli s Norvežaninom Sebastianom-Fossom Solevaagom. Nakon prve vožnje Ivica je rekao kako je slalom od 45 sekundi sramota za svjetsko skijanje, iako je takav slalom bio i prije četiri godine na ZOI u Vancouveru. Gips se pobrinuo da druga vožnja ne bude prelagana.

Kada su treneri i skijaši vidjeli kako je Ante Kostelić postavio drugu vožnju olimpijskog slaloma pao im je mrak na oči. Nije to prvi put da Kostelić stariji želi malo 'zapariti' slalom, to je stari rat Gipsa protiv 'ostatka svijeta'. No, nažalost takva staza nije pomogla Ivici.

Drugu vožnju nije završila skoro polovica od najboljih 30 skijaša. Među njima su i Pinturault, Neureuther, Ligety, Razzoli, Grange, Myrher, Moelgg...

Natko Zrnčić-Dim je pao tijekom druge vožnje, dok je Dalibor Šamšal završio na 19. mjestu sa preko sedam sekundi zaostatka.

Slažete li se s Antom i Ivicom?

Ukupno glasova:

 

ZOI u Sočiju, slalom (skijaši):

1. Mario Matt (Aut) 1:41.84

2. Marcel Hirscher (Aut) +0.28

3. Henrik Kristoffersen (Nor) +0.83

4. Stefano Gross (Ita) +0.88

4. Fritz Dopfer (Njem) +0.88

9. Ivica Kostelić (Hrv) +2.27

 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider