Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Zagrijavao se za nedjelju

Ivica ponovno bez bodova u spustu u Chamonixu!

Najbolji svjetski skijaši u Chamonixu su odradili i drugi spust u dva dana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjednik osmog spusta sezone je  Kanađanin Jan Hudec sa 53 stotinke prednosti ispred Austrijanca Romeda Baumanna. Treće mjesto zauzeo je Kanađanin Erik Guay sa 63 stotinki slabijim vremenom od svog sunarodnjaka. Druga je to pobjeda u karijeri za Hudeca, a prvu je ostvario također u spustu u studenom 2007. godine u Lake Louiseu.

U utrci su nastupila i trojica hrvatskih skijaša. Vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa, Ivica Kostelić sa startnim brojem 31 u cilj je ušao sa 3.54 sekunde zaostatka za Hudecom i zauzeo 48. mjesto te tako drugi dan zaredom ostao bez bodova u francuskom skijalištu.

Natko Zrnčić-Dim je bio za nijansu lošiji, zazueo je 53. poziciju sa četiri sekunde i 46 stotinki zaostatka. Tin Široki nije završio utrku.

Vodstvo u poretku spusta zadržao je Švicarac Didier Cuche koji je danas osvojio šesto mjesto, dok se vrh poretka u ukupnom poretku nije mijenjao pa ga i dalje predvodi Kostelić s 80 bodova prednosti ispred Marcela Hirschera.

U nedjelju se u Chamonixu vozi super-kombinacija.

Svjetski kup skijaša, spust u Chamonixu, rezultati:

1. Jan Hudec (Kan) 2:03.25

2. Romed Baumann (Aut) +0.53

3. Erik Guay (Kan) +0.63

4. Beat Feuz (Švi) +0.75

5. Klaus Kröll (Aut) +1.08

6. Didier Cuche (Švi) +1.11

...

48. Ivica Kostelić (Hrv) +3.54

53. Natko Zrnčić-Dim (Hrv) +4.46

...

Poredak u spustu:

1. Didier Cuche (Švi) 473

2. Klaus Kröll (Aut) 437

3. Beat Feuz (Švi) 368

...

Ukupni poredak u Svjetskom kupu:

1. Ivica Kostelić (Hrv) 905 bodova

2. Marcel Hirscher (Aut) 825

3. Beat Feuz (Švi) 733

4. Didier Cuche (Švi) 639

...

Tijek utrke:

Ivica Kostelić zabilježio je novi slabi nastup u Chamonixu. Startao je 31., a trenutačno se nalazi na 38. mjestu nakon što su spustaškom stazom u Chamonixu prošla 44 skijaša. Za vodećim Hudecom, Ivica zaostaje čak 3.54 sekunde. Očekuje se nastup još dvojice hrvatskih skijaša, Natka Zrnčića-Dima i Tina Širokog.

I malo iznenađenje. Kanađanin Jan Hudec odvezao je sjajnu utrku. U cilj je ušao sa 53 stotinke boljim vremenom od Baumanna. Treći je Guay sa +0.63.

Nova promjena vodećih u ciljnoj ravnini. Najbrže vrijeme postavio je Austrijanac Baumann sa 22 stotinki prednosti ispred Švicarca Feuza. Drugi je ipak Kanađanin Guay.

Pobjednik spusta u petak, Austrijanac Kröll, uspio se ugurati između dvojice Švicaraca. Za vodećim Feuzom kasni 33 stotinke, a brži je od Cuchea tri stotinke sekunde.

Cuchea je ipak uspio skinuti njegov sunarodnjak Beat Feuz.

Veliki favorit za pobjedu, iskusni Švicarac Didier Cuche, očekivano je u cilj stigao sa najboljim vremenom.

Nakon što se niz stazu spustilo 11 skijaša, u vodstvu je Slovenac Sporn sa tri stotinke prednosti ispred Francuza Theauxa i 21 stotinkom ispred Švicarca Gisina.

Utrka je počela. Sa startnim brojem jedan krenuo je Francuz Fayed. S vodećeg mjesta pomaknuo ga je Austrijanac Franz sa 84 stotinke prednosti.

>> Kostelić bez bodova u Chamonixu: Što da kažem, bolje da ne ponavljam razloge

Nakon što su najbolji svjetski skijaši u petak u francuskom Chamonixu odradili spust koji se trebao voziti još u prosincu u talijanskoj Val Gardeni, u subotu je na rasporedu još jedan spust.

U utrci će nastupiti i troje hrvatskih predstavnika. Ivica Kostelić, koji je u petak ostao bez bodova, zauzevši 48. mjesto, startat će 31. i to će mu biti dobro zagrijavanje za nedjeljnu superkombinaciju. Natko Zrnčić-Dim kreće 47., a Tin Široki ima startni broj 57.

Tijek utrke pratite na našem portalu...

Nastavi čitati

Nastavi čitati