Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bodovi opet daleko

Kostelić bez bodova u Chamonixu: Što da kažem, bolje da ne ponavljam razloge

Pobjednik sedmog spusta sezone za Svjetski kup skijaša u francuskom Chamonixu je Austrijanac Klaus Kröll, dok je Ivica Kostelić još jednom ostao bez bodova u ovoj disciplini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kröll je slavio sa samo jednom stotinkom prednosti u odnosu na Amerikanca Bodea Millera, dok je vodeći u poretku spustaša Švicarac Didier Cuche u cilj ušao sa samo 4 stotinke slabijim vremenom od pobjednika. Četvrto i peto mjesto podijelili su Austrijanac Romed Baumannn i Kanađanin Erik Guay koji su za Kröllom kasnili tek osam stotinki.

Švicarac Beat Feuz koji je uoči utrke u Chamonixu držao drugo mjesto u poretku spustaša, te treće mjesto ukupnog poretka zauzeo je tek 19. mjesto s preko sekundom kašnjenja za pobjednikom, a koliko je utrka bila izjednačena govori i podatak da se u sekundu kašnjenja za najbržim uguralo čak 19 natjecatelja.

Ivica Kostelić je solidno odvozio prvi dio staze, međutim, nakon trećeg prolaza na kojem je kasnio sekundu i 31 stotinku do kraja utrke je povećao zaostatak na dvije sekunde i 64 stotinke, pa je još jednom ostao bez bodova u spustu. Ipak, treba reći da se Kostelić u Chamonixu prvenstveno priprema za superkombinaciju koja je na rasporedu u nedjelju, a u subotu će biti odvožena još jedna utrka spusta.

''Što da kažem? Rezultat je loš. Razloge znamo, bolje da ih i ne ponavljam. Cilj nam je maksimalno se usredotočiti za utrke koje se voze za vikend'', slijegao je ramenima Kostelić.

Drugi hrvatski predstavnika Natko Zrnčić-Dim bio je nešto brži od Kostelića, no niti njegovih 2.47 sekundi zaostatka nije bilo dovoljno za osvajanje bodova.

Dalibor Šamšal koji je krenuo u utrku sa zadnjim startnim brojem na kraju je i bio zadnji, 65. sa zaostatakom od devet sekundi i 62 stotinke.

Svjetski kup skijaša, Chamonix, spust:

1. Klaus Kröll (Aut) 2:04:22
2. Bode Miller (SAD) +0.01
3. Didier Cuche (Švi) +0.04
4. Romed Baumann (Aut) +0.08
4. Erik Guay (Kan) +0.08

...

Poredak u spustu:

1. Cuche (Švi) 437 bodova
2. Kröll (Aut) 397
3. Feuz (Švi) 308

...

Ukupni poredak u Svjetskom kupu:

1. Kostelić (Hrv) 905 bodova
2. Hirscher (Aut) 825
3. Feuz (Švi) 673
4. Cuche (Švi) 603
5. Ligety (SAD) 578

Nastavi čitati

Nastavi čitati