Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Kreće oporavak

Ivica Kostelić uspješno operiran i dobro se osjeća

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić uspješno je danas operiran u klinici Orthoklinik Dornach u švicarskom Baselu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zahvat su izveli prof. Niklaus Friederich i prof. Werner Müller, zajedno s dr. Patrickom Meyerom. Prof. Igor Borić iz Zagreba, koji je uspješno snimio stanje koljena prije samog zahvata, bio je također prisutan tijekom cijele operacije.

U artroskopskom zahvatu, koji je trajao nešto duže od jednog sata, obrađen je menisk i uklonjeni su osteofiti koji su ograničavali kretnje. Liječnički tim zadovoljan je s uspješno obavljenom operacijom.

Kostelić se nakon zahvata osjeća dobro i odmah će započeti s opsežnim rehabilitacijskim programom, najprije nekoliko dana u bolnici u Baselu, a potom u Termama Selce kod dr. Vlaste Brozičević, dok će završni dio rehabilitacije biti u Daruvarskim toplicama pod paskom dr. Božidara Egića.

S obzirom da je zahvat bio nešto manji od očekivanog, jer nije uklanjana fabela, te ukoliko rehabilitacija bude tekla predviđenim tijekom, može se očekivati povratak na snijeg ranije od očekivanog, već sredinom srpnja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider