Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
pokorila konkurenciju

Hrvatska ima prvakinju Europe u judu: Šutalo na tronu!

Veliki uspjeh za hrvatski judo ostvarila je Ivana Šutalo...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dubrovčanka Ivana Šutalo osvojila je zlatnu medalju u kategoriji preko 78 kg na Europskom judo prvenstvu za mlađe seniore u Izraelu. Nakon srebrne medalje na prošlogodišnjem prvenstvu, Šutalo je u Tel Avivu pokorila konkurenciju i došla na vrh Europe. Za hrvatsku reprezentaciju to je druga medalja u Izraelu nakon što je Tihana Tpolovoce osvojila broncu.

Šutalo je u prvom kolu, kao nositeljica bila slobodna. Nakon toga je s dva jako lijepa ippona pobijedila Poljakinju Annu Zalecznu i Ukrajinku Jelzavetu Kalaninu. U finalu se Šutalo borila protiv Turkinje Sebile Akbulut, srebrne s europskog juniorskog prvenstva u Malagi ove godine. I u finalu je dominirala i ipponom već na početku borbe stigla do pobjede.

"Zadovoljna sam nastupom u Tel Avivu. Nastavila sam kontinuitet osvajanja medalja i uvjerljivo došla u finale gdje sam također pokazala kvalitetu," rekla je nakon završetka natjecanja Šutalo.

Zadovoljstvo nije skrivao niti trener Željko Đapić.

"Jako sam zadovoljan pristupom i načinom na koji je Ivana došla do finala. Bila je odlučna, pozitivna i odradila borbe točno onako kako smo planirali," komentirao je Đapić.

Drugi hrvatski natjecatelji nisu uspjeli pokazati sve što znaju. Aktualnu svjetsku juniorsku prvakinju, Brigitu Matić (do 78 kg), u tome je onemogućila bol zbog ozljede zadobivene na Grand Prixu u Zagrebu te je izgubila od Poljakinje Kulage na yuko. U istoj kategoriji Karla Prodan je u posljednjih 15 sekundi borbe protiv domaće predstavnice Hershko wazarijem za pobjedu utišala odlično ispunjenu dvoranu u Tel Avivu. Nakon toga ju je u četvrtfinalu zaustavila Ruskinja Šmeleva, a u repasažu Nizozemka Groenwold.

Dobar nastup upisao je Dominik Družeta (do 81 kg), koji je protiv Švicarca Girardoze dominirao svih pet minuta, napadao, dva puta vodio, ali i dva puta gubio prednost zbog odluke sudaca te na kraju upisao poraz kada je u posljednjim sekundama riskirao i pao na ippon. Marko Kumrić (do 90 kg) izgubio je od aktualnog europskog prvaka do 23 godine Čeha Klammerta, a Tina Radić od Britanke Myers.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider