Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
U kategoriji do 55kg

Ivana Babić svjetska juniorska prvakinja u taekwondou!

Ivana Babić, članica splitskog Marjana nova je svjetska juniorska prvakinja u taekwondou u kategoriji do 55 kilograma...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednjeg dana prvenstva Babić je nanizala fascinantnih šest pobjeda uz ukupnu bodovnu razliku 84:16. Redom je svladala, odnosno deklasirala reprezentativke Švicarske, Lesota, Perua, Njemačke, Turske i Koreje. Mladoj Splićanki je to drugo veliko odličje u karijeri nakon bronce na europskom kadetskom prvenstvu 2011. godine. Vrijedi spomenuti kako je u Kineskom Tajpehu u gradu Nanjing Babić upisala 11 pobjeda na dva natjecanja u razmaku od svega tri dana uz ukupnu razliku poena 107:20.

Najprije je u kvalifikacijama za olimpijske igre mladih slavila pet puta da bi danas kao pobjednica izašla iz još šest borbi.
Babić je splitskom Marjanu donijela i jubilarnu 30 medalju sa svjetskih i europskih prvenstava odnosno olimpijskih igara, 13 seniorskih, 5 juniorskih i 12 kadetskih odličja u posljednjih sedam godina.

Hrvatska ženska juniorska reprezentacija osvojila je i drugo mjesto u ukupnom poretku sa dva zlata i dva naslova svjetskih prvakinja Matee Jelić i Ivane Babić iza odličnih Britanki koje su pored dva zlata upisale i dvije bronce.

Matea Jelić je proglašena najboljom juniorkom svijeta odnosno MVP svjetskog prvenstva, a izbornica Lidija Katalinić Špoljarić najboljom trenericom svijeta u juniorskom uzrastu.

Posljednjeg dana prvenstva na tatami je izašao i Karlo Krapec koji je u izvrsnoj borbi poražen u borbi za medalju od reprezentativca Irana.

Hrvatski taekwondo je i dalje u samom svjetskom vrhu u konkurenciji čak 206 aktivnih članica i preko 100 milijuna natjecatelja, a ubrzo stižu novi izazovi...., europsko seniorsko prvenstvo, svjetsko kadetsko, olimpijske igre mladih.....

• Ivana Babić, Marjan, JF-55kg (43)

1. kolo: Diana Stromvig, Svazilend 22:0
2. kolo: Mapuleng Tiheli, Lesoto 20:1
3. kolo: Daniela Quispe, Peru 13:4
4. kolo: Madeline Folgmann, Njemačka 4:3 z.b.
5. kolo: Fatma Saridogan, Turska 14:4

finale: Geum-Byeol Lim, Koreja 11:4

• Karlo Krapec, Osvit, JM-59kg (47)

1. kolo: slobodan
2. kolo: Linus Linden, Švedska 10:6
3. kolo: Henrik Badalyan, Armenija 7:6
4. kolo: Reza Jafarpourzarrin, Iran 13:14

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider