Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hat-trick Kanea

Ispali prvaci: U okršaju za Stanley Cup Chicago i Boston

Poznata su imena oba finalista ovogodišnjeg NHL finala. Nakon Boston Bruinsa mjesto u velikom finalu su osigurali hokejaši Chicago Blackhawksa, koji su svladali prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U noći sa subote na nedjelju Chicago je pobijedio Los Angeles, aktualnog prvaka NHL lige, s 4:3 poslije produžetka, te je time dobio seriju s 4:1.

Patrick Kane bio je apsolutni junak Chicaga u ovoj petoj utakmici. Postigao je tri pogotka, prvi za 2:0 vodstvo svoje momčadi, potom pred kraj ogleda za 3:2 i na kraju najvažniji, u produžetku, za prolaz u finale svoje momčadi.

Deset sekundi prije kraja osnovnih 60 minuta Los Angeles je pogotkom Mikea Richardsa šokirao domaće igrače i navijače, te je Chicago, unatoč tome što se već spremao za veliko slavlje, morao nastaviti loviti taj cilj u produžetku. Ipak, imao je domaćin sjajnog 25-godišnjeg Kanea, inače prvi izbor na draftu prije šest godina.

Spomenimo da se na drugoj strani najviše istaknuo Slovenac Anže Kopitar s pogotkom i asistencijom.

Recimo da je Chicago dosad četiri puta osvajao Stanley Cup, posljednji put 2010. godine, dok je Boston šest puta u svojoj povijesti bio najbolja momčad NHL lige, a posljednji je put slavio 2011. godine.

Finalna serija počinje u noći sa srijede na četvrtak, a prednost domaćeg leda ima Chicago.

 

NHL doigravanje, finale Zapada:

Chicago - Los Angeles 4:3, produžetak (Chicago je dobio seriju 4:1)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider