Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Capitalsi uvjerljivi

Islandersi sjajno otvorili sezonu, domaći poraz Pittsburgha

U dvoboju dvije neporažene momčadi u New Yorku, domaći Islanders svladali su San Jose Sharks sa 4-3 u raspucavanju i tek treći put u klupskoj povijesti otvorili sezonu sa četiri pobjede.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

San Jose je dvaput vodio prije nego što su Islanders s dva pogotka stigli do vodstva 3-2 koje nisu uspjeli zadržati do kraja utakmice zahvaljujući pogotku Tomaša Hertla u 52. minuti. U produžetku golova nije bilo, a pobjednički pogodak u petoj seriji raspucavanja postigao je domaći centar John Tavares za pobjedu 4-3.

Do pobjede u raspucavanju došao je i drugi klub iz New Yorka. Rangers su svladali Carolina Hurricanes sa 2-1, a za to im je bio dovoljan samo jedan pogodak u raspucavanju, djelo Ricka Nasha.

Manje od tri sekunde dijelile su Pittsburgh od produžetka u dvoboju s Dallasom, ali je Tyler Seguin iskoristio igrača više i odveo svoju momčad do velike gostujuće pobjede (3-2). Stars su nadoknadili dva pogotka zaostatka iz prve trećine u kojoj su strijelci za Penguinse bili Crosby i Kunitz. Osim bodova, Pittsburgh je u ovoj utakmici izgubio Pascala Dupuisa koji je na nosilima iznešen s leda nakon što je gurnut s leđa i pogođen pakom u predjelu vrata dok je ležao na ledu.

Najuvjerljiviju pobjedu večeri (6-2) ostvarili su Washington Capitals, a šest različitih hokejaša pogodilo je mrežu New Jersey Devilsa. Prvih pet pogodaka primio je Cory Schneider što je trenera Devilsa Petera DeBoera natjeralo da ga zamijeni Scottom Clemmensenom koji je primio još jedan pogodak. Po jedan pogodak za Capitalse postigli su Ovječkin, Brown, Johansson, Backstrom, Ward i Burakovsky. Devils su nakon prve trećine imali obećavajućih 2-2, ali do kraja utakmice pak je završavao samo u njihovoj mreži pa su doživjeli prvi poraz u sezoni, a Washington stigao do prve domaće pobjede.

U prvom ogledu otkako su ih eliminirali u prošlosezonskom doigravanju Montreal Canadiens opet su svladali Boston Bruins (6-4). Momčadi su se izmjenivale u vodstvu, Boston je u 32. minuti vodio 3-2, ali su domaći zaredali s tri pogotka i stvorili odlučujuću prednost koju nisu ispustili. Montreal je došao do treće pobjede, a Bostonu je ovo već četvrti poraz.

Ottawa Senators ostvarili su pobjedu (5-3) u prvoj domaćoj utakmici ove sezone, iako je Colorado vodio 3-1 nakon prve trećine u kojoj su gosti za tri pogotka trebali samo šest udaraca. No, domaći vratar Craig Anderson je do kraja utakmice zaustavio svih 25 pokušaja Avalanchea. Preokret se dogodio u trećoj trećini u kojoj su Bobby Ryan i Clarke MacArthur postigli pogotke u razmaku od tri minute i gurnuli Ottawu prema pobjedi.

U Los Angelesu su u dvoboju Kingsa i St. Louis Bluesa (1-0) briljirali vratari. Johnatan Quick skupio je čak 43 obrane u regularnom dijelu i u produžetku na vratima aktualnih prvaka, dok je Brian Elliott raspucavanje dočekao sa 18 obrana. No, u raspucavanju nije uspio zaustaviti udarac Jeffa Cartera, što je Kingsima bilo dovoljno za pobjedu.

Rezultati:

NY Islanders - San Jose 4-3 (ras)

Pittsburgh - Dallas 2-3

Washington - New Jersey 6-2

NY Rangers - Carolina 2-1 (ras)

Montreal - Boston 6-4

Ottawa - Colorado 5-3

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider