Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nevjerojatan podatak

Invazija Slovenaca na Zagreb: Sosedi na domaćem terenu u Areni

Europsko rukometno prvenstvo 2018. sve nam je bliže, do početka natjecanja ostalo je nešto više od dva tjedna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Europsko rukometno prvenstvo 2018. počet će 12. siječnja utakmicama prvog kola u skupinama A (Hrvatska, Srbija, Švedska, Island) i B (Francuska, Norveška, Austrija, Bjelorusija), a dan nakon što Kauboji odrade svoju prvu utakmicu, u akciju će i Slovenija i Mađarska - reprezentacije susjednih nam zemalja koje će imati silno veliku podršku u Hrvatskoj.

Rukometni savez Slovenije pohvalio se nevjerojatnim brojem o preko 5.000 prodanih ulaznica. Budući da je više od dva tjedna ostalo do prve utakmice, za očekivati je da će slovenskih navijača biti još i više od te brojke što će značiti fenomenalnu podršku za njihove rukometaše.

Slovenija je inače smještena u skupinu C koja će se igrati u Zagrebu u Areni, a protivnik će im u prvom kolu biti Makedonija. U skupini će još igrati protiv branitelja naslova Njemačke i Crne Gore.

U Sloveniji je interes za rukometom porastao nakon onog senzacionalnog preokreta protiv naše reprezentacije i osvajanja brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj prošle godine. S izbornikom Veselinom Vujovićem ponovno pucaju visoko, a navijači će im u tim nastojanjima biti veliki vjetar u leđa.

Tisuće Mađara u Varaždinu

U Areni Zagreb bit će dosta i Makedonaca dok pravu invaziju na Varaždin najavljuju Mađari.

Skupina D igrat će se u baroknom gradu gdje će se Mađarska suprotstaviti Danskoj, Španjolskoj i Češkoj. Mađarski klupski rukomet je u velikoj ekspanziji, već godinama imaju dva moćna sastava, Veszprem i Pick Szeged, ali reprezentacija nema takvu kvalitetu da napravi ozbiljniji rezultat.

Ovog ljeta se nakon 18 godina od reprezentacije oprostio Laszlo Nagy, a bez njega će im glavni domet u Varaždinu biti plasman u drugi krug. Za to će se morati u zadnjem kolu "potući" s Češkom.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider