Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Novi rekord karijere!

Imamo i broncu: Ana Šimić došla do prve medalje na velikom natjecanju!

Hrvatska atletičarka Ana Šimić osvojila je brončanu medalju u skoku u vis na EP-u u Zürichu, a do svoje prve medalje s velikih natjecanja 24-godišnja Zagrepčanka stigla je s novim osobnim rekordom od 1,99 metara...

Naslov europske prvakinje obranila je 35-godišnja Španjolka Ruth Beitia s preskočenih 2,01 metara čime je izjednačila najbolji rezultat sezone u svijetu, dok je do srebra stigla 21-godišnja Ruskinja Marija Kučina sa 1,99m. Iako su Šimić i Kučina preskočile istu visinu, Ruskinji je pripalo srebro jer je tijekom natjecanja imala jedan neuspješan pokušaj manje.

Šimić je sigurno krenula u natjecanje, preskakala je letvicu na visinama 1,85m, 1,90m i 1,94m iz prvog pokušaja, laganu je nesigurnost pokazala na 1,97m kada je prvi put rušila letvicu, ali se ispravila u drugom pokušaju, da bi 1,99m, odnosno visinu svog novog rekorda preskočila iz prvog pokušaja čime je osigurala medalju.

Do visine 2.01m najsigurnija je bila Kučina koja je sve visine preskakala iz prvog pokušaja, ali letvica iznad dva metra bila je za nju nepremostiva prepreka. Beitia je po jednom rušila na 1,90m i 1,99m, no njezino je iskustvo došlo do izražaja na visini od 2,01m koju je preskočila iz prvog pokušaja i tako 'odsjekla noge' preostalim konkurenticama od kojih niti jedna nikada nije svladala letvicu na toj visini.

Šimić je u Zürich stigla s osobnim rekordom od 1,98m kojega je postavila u svibnju ove godine kada je pobijedila na minitngu Dijamantne lige u Pekingu.

Bronca Šimić u visu druga je hrvatska medalja na EP u Zürichu, nakon zlata Sandre Perković u bacanju diska. (Hina)

REZULTATI:

1. Ruth Beitia (Špa) 2,01m
2. Marija Kučina (Rus) 1,99
3. ANA ŠIMIĆ (HRV) 1,99
4. Justyna Kasprzycka (Polj) 1,99
5. Marie-Laurence Jungfleisch (Njem) 1,97
6. Oksana Okuneva (Ukr) 1,94
7. Eleriin Haas (Est) 1,94
8. Daniela Stanciu (Rum) 1,94

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider