Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Svađa gradova domaćina i Saveza

Ima li kraja skandalima oko Svjetskog prvenstva?

Niti 50 dana uoči Svjetskog prvenstva u rukometu, opet nesuglasice i ozbiljni problemi: većina gradova domaćina ostala je šokirana zahtjevom Hrvatskog rukometnog saveza da sufinanciraju prvenstvo s 28 milijuna kuna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zagreb deset, a ostali gradovi 3,5 do 4 milijuna kuna, prijedlog je Rukometnog saveza o sufinanciranju prvenstva. Zagreb i Osijek najavili su pristanak, a ostali gradovi tvrde da taj novac nemaju i traže hitan sastanak.

'Mi u ovom trenutku nemamo 3,5 mil. kn predviđeno u gradskom proračunu, mi smo eventualno spremni snositi dio, ali realnih troškova koji se odnose na naš grad ', mirne duše rekao je Edi Štifanić, gradonačelnik Poreča. 

>> 'Varaždin neće platiti 3,5 milijuna kuna za SP u rukometu'

>> SP u Hrvatskoj: Kubanci ne dolaze, pa dolaze?!

>> Što je uzrok potresa u rukometu?

Varaždinski gradonačelnik Čehok također ne odobrava prijedlog HRS-a

'Mi znamo da će im nešto sredstava trebati, no činjenica s druge strane je da se do prije mjesec dana nije govorilo o velikim obvezama gradova.'

U Rukometnom savezu ističu kako gradovi od početka znaju za troškove, a na temelju domaćinstva zaradit će na smještaju i promociji svojih gradova.

'Ukoliko netko ne želi imati domaćinstvo neka to kaže otvoreno, ne mora ga imati, mi ne moramo igrati u nekom gradu ili grupi', replicirao je Sandi Šola, predsjednik HRS.

Činjenica da su gradovi znali da će sudjelovati u troškovima, ali ni otprilike nisu znali u kojem iznosu, te da su to doznali 50 dana prije prvenstva, pokazuje nevjerojatnu neozbiljnost u pripremi jednog od najvećih sportskih natjecanja u hrvatskoj povijesti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider