Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Najavljivale su polufinale...

VIDEO Igračice šokirane, a izbornik odlazi: 'Ovo je debakl Hrvatske'

Najavljivale su polufinale, vjerovale u lov na medalju, a onda ispale već u prvom krugu natjecanja…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatske rukometašice upisale su i drugi uzastopni poraz i tako ostale bez šansi za plasman u sljedeći krug Europskog prvenstva koje Hrvatska organizira zajedno s Mađarskom. Igračice su šokirane, a izbornik je već najavio odlazak.

San ženske rukometne reprezentacije o velikom rezultatu pred domaćim navijačima rasplinuo se već nakon dvije utakmice.

Nakon Švedske u prvom kolu, Hrvatice su poražene i od Njemica. Izbornik Canjuga ne traži alibi, već otvoreno priznaje - ovo je debakl:

"Sigurno, možemo ovo nazvati debakl. Veliko razočaranje. Jer ponovila se 2003. kad smo bili domaćini u Splitu, isto nismo prošli prvi krug", rekao je hrvatski izbornik.

Canjuga će odraditi još dvoboj protiv Nizozemske, a zatim odlazi nakon četiri i pol godine na klupi.

"Preuzeo sam krivicu na sebe kao prvi čovjek struke, a svim ostalima prepuštam da sami sude i nađu koliko su mogli dati više i pomoći više da bi ta reprezentacija napravila bolji rezultat", objasnio je izbornik.

Prema kome možda idu ti upitnici?

"Pa prije svega prema mojim igračicama. Vjerovali smo, ja prije svega tim curama, da možemo kao domaćini puno više napraviti", izjavio je Canjuga.

Igračice su u šoku, kažu da ovakav rasplet nisu očekivale ni u najgorim noćnim morama, ali u izbornikovu ostavku se ne žele miješati.

"To nije stvar koja se, iskreno, nas treba ticati. Sigurno nam je žao. S nama je puno prošao, i dobra i zla. To je njegova stvar", rekla je Marta Žderić.

Andrea Penezić ima povišenu temperaturu, no jučer je opet vukla sama. Zabila je 13 od 24 naša pogotka, ali nije imala pravu podršku. Ovim porazom, sa scene silazi gotovo cijela jedna generacija koja je ostala bez velikog rezultata. Razlog potopu nije znao objasniti ni izbornik, ali ni iskusni dvojac Žderić - Ježić.

''Stvarno ne znam u čemu je bio problem. Niti tražim krivca. Stvarno emocionalno pražnjenje, baš grozan osjećaj", izjavila je Ježić.

Tako naših rukometašica neće biti u drugom krugu koji će se igrati u zagrebačkoj Areni, ali je rukometni savez odlučio da će ulaznice za sve dvoboje biti besplatne.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider