Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
IAAF odbio molbe

Sve izvjesnije da ruskih atletičara neće biti u Riju

U studenome prošle godine Međunarodna atletska federacija suspendirala je sve ruske atletičare zbog sistemskog dopinga pomaganog od države.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Međunarodna atletska federacija (IAAF) odbila je molbe ruskih atletičara za nastup na Olimpijskim igrama, pa je sve izvjesnije da ruskih predstavnika neće biti u Riju, priopćio je u nedjelju Olimpijski odbor Rusije.

U studenome prošle godine Međunarodna atletska federacija suspendirala je sve ruske atletičare zbog sistemskog dopinga pomaganog od države. Do tog otkrića došlo se nakon što su o tome progovorili ruska trkačica na 800 metara Julija Stepanova i njen suprug Vitalij Stepanov.

U lipnju ove godine IAAF je produžio suspenziju ruskim atletičarima. Tada je ujedno dopuštena mogućnost da ruski atletičari koji treniraju u inozemstvu sudjeluju na OI, što znači da bi u Riju mogla nastupiti samo skakačica u dalj Darija Klišina, i to kao nezavisna sportašica.

IAAF-u se je sa molbama za nastup u Riju obratilo 68 ruskih atletičara, a među njima i višestruka svjetska i olimpijska prvakinja u skoku s motkom Jelena Isinbajeva.

Zadnja nada ruskim atletičarima je Sportski arbitražni sud (CAS) u Lausannei, koji tek treba odlučiti o njihovoj žalbi.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider