Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Nigdje bez daske već...

I nju ćemo gledati u Sočiju: Upoznajte snowboardericu Morenu

Prije 29 godina snowboarding je postao službeni sport, a točno prije 29 godina rođena je prva Hrvatica koja je izborila nastup kao snowboarderica na olimpijskim igrama - Morena Makar.

Nigdje bez daske već 13 godina. Virus i adrenalin rampe duge 150 metara i visoke sedam metara zarazio je Morenu koja je probala brojne sportove ali samo je snowboarding bio dovoljno veliki izazov.

"Znači prvenstveno mi je uspjeh što sam se uopće plasirala na olimpijadu budući da sam prva iz Hrvatske kojoj je to uspjelo u ovom sportu, a moja očekivanja su samo da napravim sve ono što sam trenirala cijelo ovo vrijeme znači da napravim svoj run sa svim trikovima koje sam planirala, to bi bio uspjeh i za mene super rezultat", kaže Morena Makar, koja do super rezultata planira doći sljedećim programom:

"To će biti rotacije za 540 i 720 stupnjeva eto radim na još jednoj i ako to prođe prva vožnja prođe dobro mogli bi to ubacit u drugu vožnju."

Na Olimpijskim igrama ima 30 natjecatelja, a snowboard kao sport nije nimalo jeftin: "Jedna dobra daska za snowboard košta oko 500 eura. Trenutno baš ne mogu živjeti, ali nadam se da će se neke prilike otvoriti. Morala sam se osigurati za život, završila sam Ekonomski fakultet i kada sam u Zagrebu pomažem obiteljskoj firmi te sam sada prije koji mjesec izdala svoj brend snowboarderskih čarapa, koje su bitne zato što se ne gužvaju i ne boraju u buci."

Nadamo se da će čarape pridonijeti stabilnosti na dasci jer na half pipe rampama od vratolomija zna biti i smrtnih slučajeva.

"Znači ako je taj zid visok 7 metara, ja izletim još tri metra ako malo pogriješim padam s visine od desetak metara, znači nema tu mjesta pogreškama jer svaka me skupo košta", svjesna je Morena.

Sve što joj možemo poželjeti su puno sreće i mirno sljetanje...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider