Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
drugi u europi

Hrvatski Vitezovi ponovno vladaju europskim terenima

Na posljednjem održanom Axios Euro Kupu završenom 4. Listopada 2014. u Londonu, hrvatska reprezentacija je osvojila srebrnu medalju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na prvenstvu je sudjelovalo čak 16 timova koji su bili podijeljeni u četiri skupine. Kako bi prošla dalje, Hrvatska je morala pobijediti Austriju, Kataloniju i Dansku. Uspješno su savladali Kataloniju (50:0) i Austriju (33:10), dok su za samo razliku od jednog gola izgubili od jakog protivnika - Danske (11:17).

Kao druga reprezentacija u skupini, Hrvatska je u sljedećoj utakmici igrala protiv dotadašnjeg prvaka Europe i do ove godine, najtrofejnije reprezentacije u povijesti Euro Kupa – Engleskom.

U možda i najnapetijoj utakmici na prvenstvu, Hrvatska je izvrsnom igrom naših igrača u zadnjim sekundama utakmice pobijedila domaćina prvenstva s 25:22 te prošla u polufinale.

Hrabri vitezovi su uspješno svladali i jake Nijemce u polufinalnoj utakmici s rezultatom 51:16.

U finalnu su se ponovno susreli s jakim Dancima koja je boljom igrom, zaslužno pobijedila i osvojila prvi put u svojoj povijesti Euro Kup.

Hrvatska reprezentacija se ima itekako čime ponositi – osvojena zlatna medalja s Euro Kupa u Milanu 2010., tri srebrne medalje iz 2008., 2011. te 2014. i dvije brončane 2009. i 2013.

S ukupno šest osvojenih medalja s europskih natjecanja – Hrvatski vitezovi su najuspješnija reprezentacija australskog nogometa u Europi!

Vitezovi svakodnevno već 10 godina treniraju na za to neadekvatnom terenu, nemaju niti svlačionice, službene trenirke, torbe, a za sva putovanja i smještaj snalaze se sami.

Ljubav prema svom sportu, nacionalni ponos i zajedništvo je ono što ih pokreće. Kako to već biva standardna priča u Hrvatskoj, sponzorima i nisu baš zanimljivi ne toliko poznati sportovi te bi se se ovim putem željeli zahvaliti svom jedinom sponzoru Iliriji d.d. koja je prepoznala njihov trud te im pomaže u ostvarenju ciljeva.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider