Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Slovačka bez šanse

Hrvatski vaterpolisti osigurali Europsko prvenstvo

Hrvatska vaterpolska reprezentacija u uzvratnoj je kvalifikacijskoj utakmici za Europsko prvenstvo u Dubrovniku pobijedila Slovačku rezultatom 14-6.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Druga uvjerljiva pobjeda naših reprezentativaca odvela je Hrvatsku na Europsko prvenstvo koje se u srpnju igra u Budimpešti. Podsjetimo, prije dva tjedna je naša izabrana vrsta slavila u Slovačkoj sa 16-8. Za Hrvatsku je najviše golova u subotnjoj utakmici postigao Paulo Obradović, ukupno šest.

"Očekivana pobjeda s obzirom na razliku u kvaliteti. Glavninu posla smo napravili u prvoj utakmici, no drago mi je da smo i ovu utakmicu shvatili ozbiljno", izjavio je hrvatski izbornik Ivica Tucak.

"Opravdali smo ulogu favorita i odradili utakmicu na bezbolan način. Napravili smo par promjena i iskoristili utakmicu kao pripremu za Grčku koju ćemo pokušati pobijediti iako nismo kompletni. Zahvaljujem podršci koju smo prošlih dana imali u Dubrovniku", dodao je Obradović.

Hrvatski vaterpolski reprezentativci ususret utakmici razveselili su štićenike CZR-a Josipovac s kojima su proveli divne trenutke, otkrili im tajne vaterpola, ali i spremno pozirali za zajedničku uspomenu i podijelili im prepoznatljive vaterpolske kapice. Štićenici su vaterpolistima pripremili dirljivi prigodni program.

"Presretan sam što smo imali prilike razveseliti štićenike doma Josipovac, da smo im u mom rodnom gradu priredili malo veselja i uljepšali dan", izjavio je reprezentativni golman, Dubrovčanin Marko Bijač. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider