Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Hećimović, Prpić, Rendulić...

Hrvatski hokejaši jure svjetski naslov: Ovo je priča o velikoj upornosti

Sunce i ugodnih 18 stupnjeva izvan Doma sportova, u dvorani led i momci na klizaljkama.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

A sve zbog hokejaškog svjetskog prvenstva u diviziji 2A. Naša reprezentacija startala je pobjedom nad kvalitetnom momčadi Australije. Najveća mlada zvijezda koja briljira u finskoj ligi uvjerena je u naslov.

"Imamo najbolju momčad na prvenstvu, svi se trude kako im trener govori, disciplinirani smo. Neće biti problema do kraja svjetskog, to moramo osvojiti", priča Borna Rendulić, kojemu će za pravo dati i Islanđani. Oni su jedva dočekali lijepo hrvatsko vrijeme...

"Na Islandu je sada još hladno, kišovito i vjetrovito. Mi uživamo ovdje. Mislim da je Hrvatska prvi favorit turnira. Doma su i imaju odličnu momčad."

Tu su i bivši ljubimci Medveščakovih navijača - Joel Prpić i John Hećimović.

"Uvijek sam htio vratiti se, igrati za reprezentaciju. Jedva čekam četiri godine da igram ovaj turnir", kaže Hećimović.

Prpić je stigao iz Kanade gdje još igra, ali uz redoviti posao. Biti vatrogasac, kaže, mnogo je stresnije, ali ima jednu prednost: "Ovaj posao mnogo je sigurniji nego onaj u hokeju. Na ledu ti stalno netko želi ukrasti tvoju poziciju i tvoj posao."

Kolege iz vatrogasne postaje dale su mu jasnu zapovijed - bez naslova se ne vraćaj: "Kao što u Hrvatskoj svi misle da sve znaju o nogometu, tako je u Kanadi u vezi hokeja. Bolje da se ne vraćam ako ne osvojimo prvenstvo."

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider