Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Samo jedna završila

Hrvatice bez druge vožnje na Sljemenu: 'Tko se dobro skijao...'

Od četiri hrvatske skijašice koje su nastupile na 10. izdanju Snježne kraljice, samo je 18-godišnja Saša Tršinski stigla do cilja i osvojila 41. mjesto među 68 natjecateljica koje su se našle na startu Crvenog spusta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Odlično pripremljena sljemenska staza nudila je priliku svim skijašicama koje su se našle na startu da uz dobru vožnju dohvate mjesto među 30 najboljih i dođu u priliku osvojiti bodove u Svjetskom kupu.

FOTO Tisuće navijača pohrlilo na Sljeme

Nažalost, hrvatske skijašice tu priliku nisu iskoristile. Saša Tršinski jedina je stigla do cilja i na kraju osvojila 41. mjesto zaostavši za vodećom Mikaelom Shiffrin više od sedam sekundi.

"Utrka i atmosfera su bili super. Staza je bila jako, jako tvrda i dosta teška. Izdržala je za sve cure. Tko se dobro odskijao, mogao je u drugu vožnju. Nisam baš potpuno zadovoljna svojim nastupom, ali ajmo reći da je bilo dobro. S obzirom kako mi je sezona počela, mogu biti sretna. Na našim, manjim utrkama je lakše, jednostavnije, staze su kraće i nema tolikog pritiska. To stvara tremu koje nema na FIS utrkama", rekla je 18-godišnja Saša Tršinski.

'Kao da prije mene nitko nije vozio'

Leona Popović je bila najveća hrvatska nada za drugu vožnju, ali je katapultirana na ulazu u ciljnu strminu, za što nikako nije mogla okriviti stazu, već isključivo sebe: "Staza je bila odlična, kao da prije mene nitko nije vozio. Samo na dva, tri mjesta su se pojavili mali kanali. Nisam osjećala toliko tremu. Mislila sam da će me i više biti strah, tako da sam to izdržala. Navijači su bili odlični, sve sam čula dok sam se spuštala. Znala sam da se moram još popraviti, ako želim ostvariti dobar rezultat. Ravnicu sam odskijala dobro, ali sam ostala u stražnjem položaju, iako sam znala da dolazi strmina. Nisam se stigla pomaknuti prema naprijed", opisala je 17-godišnja skijašica iz Mrkoplja svoje prvo iskustvo u Svjetskom kupu.

Matilda Šola i Iva Mišak svoj su debitantski nastup završile nedugo nakon prvog prolaza.

'Nezaboravno i predivno iskustvo'

"To je tako, ili ideš na sve ili... U ovom slučaju je bilo ništa. Pokušala sam se boriti, ali nije baš išlo onako kako sam zamišljala. FIS utrke nikada nisu ovako ledene i rijetko imamo ovakve uvjete. Da imamo više prilike skijati na ovakvoj podlozi, bilo bi lakše. Možda bi bilo bolje da smo došle do cilja, ali u ovakvoj utrci ideš na sve ili ništa", izjavila je 20-godišnja Matilda Šola.

Njezin izraz lica, kao i onaj Ive Mišak zorno su pokazivali koliko su djevojke razočarane što nisu napravile ono čemu su se nadale, odskijale utrku karijere.

"Tehnika mora biti savršena da se prođe ova strmina. Ipak, ovo je nezaboravno i predivno iskustvo. Hvala svima koji su došli i bodrili nas. Bilo je lakše podnijeti i ispadanje kad čuješ tu podršku, kad vidiš koliko su svi veseli. Da nema njih, bilo bi teže. Sad nas očekuje povratak u našu stvarnost, na FIS utrke u Sloveniji i Austriji", zaključila je 21-godišnja Varaždinka Iva Mišak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider