Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Na kraju 14.

Hrvatske odbojkašice porazom se oprostile od Svjetskog prvenstva

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija porazom 1-3 (12-25, 23-25, 25-23, 18-25) od Belgije u Trstu u susretu 4. kola skupine F okončala svoj nastup na Svjetskom prvenstvu u Italiji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naše su igračice u devet nastupa u Italiji ostvarile četiri pobjede i pet poraza, a to im je u konačnici bilo dovoljno za 14. mjesto.

Nažalost, u posljednja dva susreta na SP, kada je već bilo jasno kako se ne može plasirati u treći krug natjecanja, u susretima protiv Azerbajdžana i Belgije Hrvatska nije osvojila niti jedan bod izgubivši oba susreta sa po 1-3 i tako donekle pokvarile dobar dojam.

U prvom setu susreta protiv Belgijanki našim igračicama ništa nije polazilo za rukom, te je razlika u korist naših suparnica rasla iz poena u poen do konačnih 25-12.

U drugom setu Hrvatska je pružila jači otpor, čak je i vodila do pred kraj, ali ponovno su posustale u završnici. Ipak, završnica trećeg seta je ponudila drugačiju sliku, nakon što su Belgijanke povele sa 23-21 i stigle na dva boda od pobjede, Hrvatska je ostvarila seriju 4-0 i izborila četvrti set. Nažalost, početak te dionice igre bio je vrlo loš, Belgijanke su povele sa 8-2 i bez većih problema održavale tu prednost do konačnih 25-18.

Najučinkovitije u reprezentaciji Hrvatske bile su Mia Jerkov sa 13 i Samanta Fabris sa 10 poena, dok je Lisa Van Hecke postigla 20 poena za Belgiju.

Nastup u trećem krugu natjecanja i borbu za medalje izborile su Italija, Kina i Dominikanska Republika iz skupine E, te Brazil, SAD i Rusija iz skupine F.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider