Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Brazilac ih preporodio

Hrvatske odbojkašice - lijepe i uspješne: 'Samo nam je nebo granica!'

Odbojkašice su zapalile dvoranu, a Rovinj im je vratio kada im je bilo najpotrebnije.

U petom setu trilogije s Nizozemkama s kojima se Sanji Popović i društvu stalno isprepliću putevi.

"Nizozemska je kao i uvijek neugodan protivnik. Opet smo mi pobijedili u petom setu. Ovo nam je već treći puta u tri godine da s njima igramo u pet setova. Više je njima dosta nas, a i nama njih", kroz smijeh priča Sanja Popović.

A bilo je sve samo ne lagano. Nakon sjajna prva dva seta u kojima su dominirale. Nizozemke se vraćaju u igru i dobivaju treći i četvrti set. U petom je, kažu one najiskusnije, presudio karakter.

"S ovakvim stavom i mentalnom snagom samo nam je nebo granica. Jednostavno trebamo raditi i bit će sve bolje i bolje", kaže Mia Jerkov.

Poseban dio ove uspješne priče je Angelo Vercesi. Novopečeni hrvatski izbornik je 46- godišnji Brazilac koji je veliko ime izgradio u Italiji - što trofejima, što temperamentnim vođenjem utakmica s klupe.

"Presretan sam. Lijep grad, lijepa publika, snažne djevojke i dečki koji igraju sa srcem. Sretan sam što sam dio toga, što su me pozvali da budem dio ove lijepe atmosfere. I pobijedili smo, što je također važno", oduševljeno će Vercesi.

Svjetsko prvenstvo, u meki euro odbojke Italiji, počinje 23. rujna. Gotovo devet mjeseci u kojma Vercesi ima vremena posložiti stvari. Kvaliteta za to sigurno postoji.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider