Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Ulog je Euro

Hrvatska vaterpolska reprezentacija nakon Australije se priprema za Slovačku

Hrvatska vaterpolska reprezentacija vratila se iz Australije gdje je sudjelovala na prestižnom sportskom događaju BHP Billton Aquatic Super Series u Perthu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

 Pred reprezentacijom je kvalifikacijska utakmica sa Slovačkom za Europsko prvenstvo…

Hrvatski vaterpolski reprezentativci vratili su se iz daleke Australije gdje su u sklopu prestižnog sportskog događaja BHP Billton Aquatic Super Series u Perthu odradili treninge s domaćinima Australcima i Rusima. Odigrali su i dvije prijateljske utakmice s domaćinima od kojih je prva završila pobjedom domaćina rezultatom 12-9, dok je druga završila rezultatom 9-9.

''U Australiji smo odradili dobre treninge i sparing. Poremetile su nas ozljede i bolesti igrača koji su izostali i nisu išli na put. Imali smo problema i s Androm Bušljom koji ima upalu tetive ramena, te Sandra Sukna koji je imao virozu, nismo bili u mogućnosti da provedemo cijeli zacrtani plan kako smo htjeli'', izjavio je nakon povratka izbornik Ivica Tucak i dodao:

''Utakmica sa Slovačkom nam je u ovom trenutku najvažnija utakmica, ulog je Europsko prvenstvo. Iako smo favoriti, jedan zaista velik oprez mora postojati, a ukoliko ih podcijenimo može nam pričinjavati velike probleme. Za pripreme se nadamo da ćemo biti kompletni.''

Nakon napornih treninga u Australiji, vaterpolisti se u Zagrebu okupljaju u četvrtak, 13. veljače kada će večernjim treningom započeti pripreme za prvu utakmicu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koja nas očekuje 15. veljače u Slovačkoj. Uzvratna utakmica protiv Slovačke na rasporedu je 1. ožujka na domaćem terenu na bazenu u Gružu u Dubrovniku.

''Na utakmicama s Australijom je bila zaista prelijepa atmosfera. Došlo je dosta hrvatskih navijača, naših iseljenika koji su bili jako glasni u navijanju tako da smo imali i tog dodatnog igrača kao podršku. Lijepo je vidjeti generacije naših ljudi koji su sreću potražili u Australiji kako svim srcem navijaju za hrvatsku reprezentaciju. Na žalost, zbog objektivnih okolnosti (izostanak nekolicine naših najvažnijih igrača, ozljedama i umorom od dosta zahtjevnog putovanja) nismo im se ovog puta uspjeli odužiti pobjedama'', izjavio je reprezentativac Duje Živković nakon povratka iz Australije.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider