Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Bravo naši

Hrvatska uzela tri odličja na premijernim Europskim igrama

Hrvatska karatistica Ana Lenard osvojila je treće mjesto na Europskim igrama u Bakuu nakon što je u susretu za broncu u kategoriji do 61 kg pobijedila Slovenku Tjašu Ristić 6-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ana se tako pridružila Jeleni Kovačević koja je sat vremena ranije osvojila srebro u kategoriji do 55 kg. Jelena i Ana tako su postale prve hrvatske osvajačice medalja na premijernim Europskim igrama.

Nakon što je prošla skupinu kao drugoplasirana 24-godišnja Samoborka je polufinalu izgubila od aktualne europske prvakinje Francuskinje Lucie Ignace 0-1. Ignace je povela u četvrtoj sekundi borbe i nakon toga više nije bilo promjene rezultata. Francuskinja je bila bolja od Lenard i u finalu nedavnog EP-a u Istanbulu u ožujku ove godine, a tada je slavila s uvjerljivih 6-0.

Najbolja samoborska sportašica je do polufinala stigla nakon što je u skupini osvojila drugo mjesto iza Turkinje Merve Coban. Njihova međusobna borba je završila 0-0, a potom je Ana deklasirala Azerbajdžanku Faridu Abijevu (6-0). U posljednjoj borbi u skupini protiv Ruskinje Ingride Sučankove nije bilo pobjednice.

Danas su nastupile i Monika Berulec u kategoriji do 50 kg, te Danil Domdjoni (-67 kg) no nisu prošli skupinu. U nedjelju će nastupiti još dvije hrvatske karatistice. Aktualna europska prvakinja Maša Martinović (+68), te Vlatka Kiuk u katama.

Hrvatski hrvač grčko-rimskim stilom Dominik Etlinger osvojio je brončano odličje u kategoriji do 71 kg, što je treća medalja za Hrvatsku na Igrama.

Etlinger je u borbi za broncu s 4-0 svladao Bugara Svilena Kostadinova i stigao do velikog uspjeha. Etlinger je ove godine osvojio 2. mjesto na prvenstvu Europe u hrvanju za mlađe seniore (do 23 godine), a na posljednjim Mediteranskim igrama u turskom Mersonu 2013. osvojio broncu.

Etlinger je u prvom kolu bio slobodan, a u osmini finala je pobijedio Portugalca Zuraba Bekaurija (5-0). U četvrtfinalu je poražen od domaćeg hrvača Rasula Čunajeva (0-3), međutim kako je Čunajev stigao do finala, Etlinger je dobio novu priliku kroz repesaž.

U prvoj borbi je pobijedio Moldavca Daniela Caztargu (3-1), a potom u meču za broncu vrlo uvjerljivo Bugarina Kostadinova.

Prvog dana natjecanja na EI u Bakuu nastupila su još dva hrvatska hrvača. Ivan Lizatović je izgubio u prvom kolu od Turčina Fatiha Ucuncua (0-4), dok je Božo Starčević u kategoriji do 80 kg izgubio u osmini finala od bugarskog hrvača Daniela Aleksandrova (1-3).

U nedjelju nastupaju Danijel Janečić (66 kg), te Neven (75 kg) i Nenad (85 kg) Žugaj.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider