Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Gledatelji uživali

Hrvatska u Rijeci preokretom pobijedila Srbiju i osvojila prvo mjesto u skupini

Srbi su bolje otvorili, ali Barakude su se probudile i upisale pobjedu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvoboju koji je za ulog imao prvo mjesto u skupini i plasman u finale završnog turnira Europa Cupa, hrvatski vaterpolisti su velikim preokretom pobijedili reprezentaciju Srbije s 8:7 (1:3, 0:1, 3:1, 4:2) pred do kraja ispunjenim tribinama riječkog bazena na Kantridi.

Nakon dvije četvrtine srpska reprezentacija je vodila 4:1, ali u drugom dijelu utakmice uslijedilo je napadačko buđenje hrvatskih vaterpolista koji su u trećoj i četvrtoj četvrtini primili samo tri, a postigli sedam pogodaka.

Loren Fatović je s tri gola bio najbolji strijelac Hrvatske. Dva pogotka postigao je Ante Vukičević, a po jedan Luka Lončar, Maro Joković i Josip Vrlić. Kod Srbije najefikasniji je s tri pogotka bio Filip Filipović, dva gola postigao je Duško Pijetlović, a po jedan Dušan Mandić i Miloš Ćuk.

U drugoj utakmici u skupini B Crna Gora je sa 10:6 nadigrala Francusku.

Hrvatska je s tri pobjede i devet bodova osvojila prvo mjesto u skupini B, ispred Srbije sa šest bodova, Crne Gore s tri i Francuske bez boodova.

U skupini A Italija je sa 10:7 pobijedila Grčku, ali je zbog poraza u međusobnom dvoboju ostala na drugom mjestu, bez obzira na ishod dvoboja Španjolske i Mađarske u kojem Španjolci mogu i izgubiti, ali će ostati prvi.

Tako će Hrvatska u nedjeljnom finalu (20:30) igrati protiv Španjolske za pobjednički trofej, dok će Srbija u 19:00 igrati za 3. mjesto protiv Italije.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider