Ostali sportovi
SPORTOVI
Ostali sportovi
Pripreme za Euro

Hrvatska pobijedila Crnu Goru, ali ostala bez prvog mjesta

Hrvatska vaterpolska reprezentacija pobijedila je Crnu Goru sa 7:5...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjoj utakmici pripremnog turnira uoči odlaska na Europsko prvenstvo u Beogradu, hrvatska vaterpolska reprezentacija je u Dubrovniku pobijedila Crnu Goru rezultatom 7-5 (3-0, 0-1, 3-2, 1-2), ali je ostala bez prvog mjesta.

Hrvatska, Crna Gora i Njemačka su okončale turnir sa po šest bodova, pa je odlučivala razlika pogodaka. U takvom raspletu Crna Gora je osvojila prvo mjesto, Hrvatska je druga, dok je Njemačka treća. Posljednji je Brazil Ratka rudića bez boda.

Hrvatsku su do pobjede protiv Crne Gore predvodili Lončar, Joković i Sukno sa po dva gola, dok je Bijač sakupio 11 obrana. U suparničkim redovima najefikasniji je bio Radović s dva gola.

Hrvatska će na EP u Beogradu u prvom krugu natjecanja igrati u skupini A s domaćinom Srbijom, Francuskom i Maltom. Prvu utakmicu hrvatski vaterpolisti imat će 10. siječnja kada ih u Kombank Areni čeka dvoboj protiv Srbije.

REZULTATI:
1. kolo - ponedjeljak, 4. siječnja,
Crna Gora - Njemačka 11-8
HRVATSKA – Brazil 12-8

2. kolo - utorak, 5. siječnja
Crna Gora – Brazil 10-5
HRVATSKA – Njemačka 9-10

3. kolo - utorak, 5. siječnja
Brazil – Njemačka 9-13
HRVATSKA – Crna Gora 7-5

POREDAK: 1. Crna Gora 6 bodova (26-20), 2. HRVATSKA 6 bodova (28-23), 3. Njemačka 6 bodova (31-29), 4. Brazil bez boda (22-35)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider